Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Cosmeticamarkt stabiliseert

Branchenieuws

Cosmeticamarkt stabiliseert

30 juni 2014
Deel met je vrienden
 
Cosmeticamarkt stabiliseert
De cosmeticamarkt is in 2013 gestabiliseerd. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), waarin een beeld wordt geschetst van de consumentenomzet van producten voor de persoonlijke verzorging. Volgens NCV-voorzitter Frank Pierik zijn de marktontwikkelingen niet zoals verwacht werd.
 

Omzet zonnecosmetica stijgt

Na jarenlange groei is de omzet nu met 0,2% gedaald. Er zijn categorieën die zich wel positief hebben ontwikkeld. Door de goede zomer steeg de omzet van zonnecosmetica bijvoorbeeld met 5%. Ook de decoratieve cosmetica, deodorant en mondverzorging groeiden, met 1%. Shampoos, conditioners/haarkuren en mondwater lieten ook een stijging zien. Scheerproducten, badproducten en aftershave zijn echter stevig gedaald.
 

Bestedingen persoonlijke verzorging

In 2013 werd er voor 2,5 miljard euro aan producten voor de persoonlijke verzorging besteed. Dit betekent per hoofd van de bevolking zo`n 161 euro per jaar. Van de verschillende kanalen (drogisterij, supermarkt en parfumerie) groeit de parfumerie het meest, namelijk met 2%. Het belang van de drogisterij en parfumerie neemt toe en zijn goed voor 82% van de omzet.
Bron: Profnews.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017