Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>DA Last wordt D.I.O. Binco

Branchenieuws

DA Last wordt D.I.O. Binco

15 november 2013
Deel met je vrienden
 
DA Last wordt D.I.O. Binco
Na het succes van zijn D.I.O. winkel in Eerbeek, heeft Remco Bins in oktober een tweede vestiging geopend. In het voormalige pand van DA Last in Apeldoorn zit nu D.I.O. Binco. Een drogisterij met een gouden randje, gericht op het luxesegment. Lijfblad sprak eigenaar Remco Bins. 
 

Bliksemopening

Omdat het filiaal van DA Last al vijf weken zijn deuren gesloten had, was de snelle opening van een nieuwe drogist gewenst. Binnen een week transformeerde de winkel van DA tot D.I.O. en werd op 1 oktober geopend. “We vinden het belangrijk dat de klanten hier hun boodschappen weer kunnen doen en hebben de winkel daarom zo snel mogelijk geopend,” vertelt eigenaar Remco Bins. “We zijn de komende maanden bezig om de puntjes op de i te zetten, maar de deuren zijn alvast open als service naar de klant. Dat is waar D.I.O.  voor staat.” 
 

Luxeproducten

D.I.O. Binco in Apeldoorn is de tweede vestiging van Remco. Zijn eerste winkel staat in Eerbeek en verkoopt naast het gangbare drogisterijassortiment ook veel natuurproducten. Met de vestiging in Apeldoorn gaat de ondernemer voor een andere combi, namelijk drogisterij en luxe parfumerie. Een pluspunt, volgens Remco. “Het zijn twee heel verschillende winkels. Ik vind verscheidenheid binnen de branche belangrijk, er moet van alles wat zijn.” Met de combinatie van drogisterij en luxe parfumerie speelt Remco ook in op de lokale vraag en het lokale aanbod. In de winkel te Apeldoorn werden van oorsprong al luxe merken verkocht, dit wilde Remco in stand houden met Beautiful By. “Wij zijn een van de zelfstandigen die na het stoppen van de samenwerking met Pour Vous verder zijn gegaan met Beautiful By. Dit zijn gecombineerde drogisterij- en parfumeriespeciaalzaken. Om de week verspreiden we een D.I.O.-folder vanuit de drogisterij, daarnaast verschijnt er regelmatig een Beautiful By-folder vol luxeartikelen.”
 

Demonstraties en workshops

De opening op 1 oktober was voor D.I.O. Binco nog maar het begin. Als de winkel helemaal af is, volgt er nog een grootse officiële opening. “Dan gaan we knallen met allerlei acties en promoties. Ook gaan we demonstraties en workshops organiseren in de winkel. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld zelf kunstnagels leren zetten. Creatief bezig zijn en leren werken met de producten die in de winkel liggen.” Dat is niet het enige, ook ontspannen is mogelijk in de drogist. “De klant kan naast het volgen van workshops ook een behandeling krijgen van een schoonheidsspecialiste in onze toekomstige salon.”
 

Vakkennis

Op de vraag wat zijn tip is voor andere ondernemers en drogisterijmedewerkers heeft Remco maar één antwoord: vakkennis. “Up-to-date blijven is de beste tip die ik kan geven. Ik vind goede vakkennis erg belangrijk en stimuleer medewerkers dan ook dit bij te houden. Alle vakbladen liggen standaard op de koffietafel, zodat ze gelezen kunnen worden.” Maar alleen vakbladen zijn niet voldoende, ook trainingen dragen bij aan de vakkennis van medewerkers. “Al onze medewerkers zijn gediplomeerd drogist of assistent- drogist. De kennis van alle merken wordt twee keer per jaar bijgespijkerd door de leveranciers. Dit geldt zowel voor de kennis van luxemerken als kennis van vitaminen en mineralen. Ook doen we veel aan het volgen van onlinecursussen. Onze medewerkers zijn continu in opleiding. Kennis, kwaliteit en een goed advies is onze kracht.” 
Bron: Lijfblad 9
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017