Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Derde van Nederlanders schaamt zich bij drogist...

Branchenieuws

Derde van Nederlanders schaamt zich bij drogisterij-aankopen

31 maart 2016
Deel met je vrienden
 
Derde van Nederlanders schaamt zich bij drogisterij-aankopen

Een op de drie Nederlanders schaamt zich voor de aankoop van bepaalde zelfzorgproducten bij de drogist, blijkt uit onderzoek van Neprofarm. Tegen welke aankopen ziet men het meeste op?

Incontinentie en anticonceptie

Het onderzoek, uitgevoerd door Multiscope onder 1022 Nederlanders, laat zien dat men het meest opziet tegen de aankoop van incontinentieproducten, zoals luiers of incontinentiepads. Jongeren tot 25 schamen zich vooral voor het kopen van anticonceptie, zoals condooms of de morning-afterpil. 

Jongeren voelen meer schaamte

Hoe ouder, hoe minder schaamte, blijkt. Maar liefst 62 procent van de jongeren tot 25 jaar vindt het kopen van een zelfzorgproduct gênant. Voor 65-plussers ligt dit aantal veel lager: 15 procent heeft hier moeite mee. De oplossing ligt online: hier kunnen mensen advies vragen of producten kopen wanneer ze dit niet in de winkel willen doen. 

De drempel wordt lager

Volgens Bernard Mauritz, directeur van Neprofarm, wordt de drempel om geneesmiddelen of gezondheidsproducten te kopen gelukkig wel steeds lager. “Bijvoorbeeld doordat zelfzorgproducten in de schappen staan in plaats van achter de toonbank. Men kan zelf producten pakken en vergelijken, en eventueel de (assistent)drogist bij het schap om advies vragen. Goede voorlichting en toegankelijkheid moeten elkaar aanvullen.”

 
Bron: LVB Networks
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017