Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Derde Zelfzorgcongres: zelfzorg steeds belangri...

Branchenieuws

Derde Zelfzorgcongres: zelfzorg steeds belangrijker

12 maart 2014
Deel met je vrienden
 
Derde Zelfzorgcongres: zelfzorg steeds belangrijker
Vorige week was Lijfblad aanwezig bij het derde Zelfzorgcongres, dat gehouden werd in de prachtige Orangerie van Paleis Soestdijk. Meer dan 100 ondernemers, retailers en andere mensen uit de zelfzorgbranche waren aanwezig om dit congres bij te wonen en nieuwe ideeën en inspiratie op te doen.
 

Diverse onderwerpen

Het thema zelfzorg is vanuit diverse hoeken belicht door een diversiteit aan gastsprekers. Onderwerpen als preventie en zelfzorg, advisering bij complexe situaties en consumentengedrag bij zelfzorg passeerden de revue.
 

Zelfzorg steeds belangrijker

Zelfzorg en advisering krijgen een groter belang doordat de zorg in Nederland onder grote druk staat. Minister Schippers pleit dan ook voor meer zelfzorg, zelfredzaamheid en participatie als sleutelwoorden om de zorgkosten in de hand te houden. Voor de zelfzorgbranche betekent dit een nieuwe rol en nieuwe kansen. Zelfzorg als voorportaal voor de reguliere zorg is een reële en noodzakelijke optie geworden. Voor drogisten hét moment om zich te profileren als Erkend Specialist in Zelfzorg. En voor de industrie dé mogelijkheid voor het introduceren van innovaties. De komende jaren zal de branche ambitie en leiderschap moeten tonen om hun positie in de zorgketen op een goede manier vorm te geven.
 

Initiatief

Het congres is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en Neels Consultancy en  wordt ondersteund door een Comité van Aanbeveling met prominenten van binnen en buiten de branche.
 
 
 
 
 
 
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017