Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Digitale RI&E drogisterijbranche geactualiseerd...

Branchenieuws

Digitale RI&E drogisterijbranche geactualiseerd en erkend

29 april 2014
Deel met je vrienden
 
Digitale RI&E drogisterijbranche geactualiseerd en erkend
De groene vlag wappert weer bij de KNDB RI&E voor de drogisterijbranche. Dit betekent dat dit digitale instrument weer up to date is en dat het RI&E-instrument de instemming heeft van werknemersorganisaties FNV en CNV en werkgeversorganisatie KNDB.
 
Iedere ondernemer met personeel in dienst (tot 25 werknemers per winkel) kan hierdoor weer kosteloos de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) uitvoeren en is door dit erkende instrument vrijgesteld van toetsing.
 

Niet ingewikkeld, wel verplicht

Het uitvoeren van de RI&E is niet ingewikkeld en kunt u eenvoudig zelf doen. De RI&E bevat een lijst met veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf en een plan van aanpak voor het oplossen daarvan. 
De overheid heeft de RI&E via de arbowet verplicht gemaakt voor alle ondernemers met personeel. De inspectie SZW controleert hierop. Wij hebben begrepen dat de Inspectie SZW vanaf begin april weer controles uitvoert, o.a. in de detailhandel. 
 
De RI&E is gratis en op elk gewenst moment uit te voeren en is te benaderen via de KNDB-site en via www.rie.nl.
 
Bron: KNDB
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017