Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Dirx Drogisterijen gaan verder als Kruidvat of...

Branchenieuws

Dirx Drogisterijen gaan verder als Kruidvat of Trekpleister

26 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Dirx Drogisterijen gaan verder als Kruidvat of Trekpleister

Drogisterijketen Dirx wordt overgenomen door A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister. Het gaat om alle vijftig zaken en vijf winkels die nog geopend moeten worden. 

Ze gaan verder onder de vlag van Kruidvat en Trekpleister, maken de partijen woensdag bekend.

''Wij zijn op dit moment een te kleine speler om zelfstandig door te groeien in de markt'', zegt Rik Groen, directeur van Dirx Drogisterijen. Bij Dirx werken circa 550 medewerkers. De winkels bevinden zich voornamelijk in de Randstad. Kruidvat heeft in Nederland bijna 900 winkels, Trekpleister ruim 140.

Het in 1963 opgerichte Dirx is een van de bedrijven van de familie Van den Broek, bekend van supermarktketen Dirk en de Dirck III-slijterijen. De familie had ook reisbureauketen D-reizen in handen, maar die werd vorig jaar verkocht. In D-reizen heeft de familie nog wel een minderheidsbelang.

A.S. Watson is detailhandelsdochter van het Aziatische conglomeraat Hutchison Whampoa. De onderneming telt meer dan 11.000 winkels in 25 landen. Hoeveel geld met de overname van Dirx is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

De uitbreiding van het winkelbestand past bij de strategie van A.S. Watson. Welke Dirx-zaken de naam Kruidvat op hun gevel krijgen en welke Trekpleister, is nog niet bekend. Daarover beslist A.S. Watson naar eigen zeggen pas wanneer de deal is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Bron: NU.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017