Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Drogisterij Museum sluit zijn deuren

Branchenieuws

Drogisterij Museum sluit zijn deuren

07 mei 2013
Deel met je vrienden
 
Drogisterij Museum sluit zijn deuren

Het Nederlands Drogisterij Museum in Maarssen is gesloten. Volgens een woordvoerder lukt het niet meer om de financiering van het museum rond te krijgen.

De instelling in Maarssen had het al een aantal jaren moeilijk, ondanks steun van de gemeente Stichtse Vecht en de drogisterijbranche. Het museum zegt dankbaar te zijn voor alle steun van de afgelopen tijd, ook van particulieren.
 

Actie

Een groep mensen uit Maarssen wil nog proberen het museum te redden van de ondergang. Daarom is de initiatiefgroep Behoud Drogisterij Museum opgericht. De groep is nu bezig met het verzamelen van goede ideeën voor een reddingsactie.
 

Collectie

In 1978 werd het Nederlands Drogisterij Museum opgericht in Amsterdam in het gebouw van de Nederlandse Drogisten Organisatie (NDO). Halverwege de jaren negentig verhuisde het museum naar Maarssen, waar de collectie enorm groeide. In 1995 werd het museum daarom open gesteld voor publiek.
 

Gapers

Tot eind 2012 heeft het museum ruim 60.000 bezoekers gehad. De instelling bevatte tienduizenden artikelen met als blikvanger een verzameling van 150 gapers. Die zijn van oudsher het symbool van de drogisterij. Zover bekend was het Drogisterij Museum het enige drogisterijmuseum ter wereld.
Bron: Lijfblad 4
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017