Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Een primeur in cosmetica: Milieubesparend Spray...

Branchenieuws

Een primeur in cosmetica: Milieubesparend Spray Systeem

19 februari 2014
Deel met je vrienden
 
Een primeur in cosmetica: Milieubesparend Spray Systeem
Op vrijdag 14 februari heeft de Remark Groep een Europese primeur op het gebied van cosmetica gepresenteerd tijdens een persevent in de Rai Amsterdam. Vanaf 15 februari tot en met 23 februari kunnen consumenten op de huishoudbeurs kennis maken met cosmeticaproducten die gedreven zijn op luchtdruk in plaats van drijfgas. 
 

Nieuwe verpakking, nieuwe receptuur 

De Remark Groep heeft de primeur in Nederland: Therme, Amando, Vogue Women, Therme en De Vergulde Hand zijn als eerste uitgerust met dit revolutionaire spray-systeem ontwikkeld door Airopack. 
Alle recepturen zijn hiervoor in het lab opnieuw ontwikkeld. Een ontwikkeling waar maar liefst twee jaar aan gewerkt is. Maar dit was alleszins de moeite waard als je weet dat je met dit verpakkingssysteem 74% Co2 en 42% energie bespaart. Zo doen we iets terug. 
 

Het Milieubesparende Spray Systeem in de praktijk 

Telkens als je het product gebruikt komt de zuiger een stukje omhoog. Het product wordt dus als het ware omhoog geduwd. Dit betekent dat je de hele inhoud altijd voor de volle 100% gebruikt. Het is een spray, maar in de praktijk werkt het Milieubesparende Spray Systeem net als de spuitbus. Je hoeft dus niet, zoals bij een gewone spray, te pompen. Uniek! De constante luchtdruk van 2 bar zorgt voor voldoende spuitkracht, waardoor het product snel en perfect gedoseerd naar buiten komt. Ook handig: je kunt er in alle standen mee sprayen. 
 

Dit is de techniek 

Het klinkt zo simpel: vervang drijfgas door luchtdruk én een gepatenteerde techniek en je bespaart 74% Co2 uitstoot en 42% energie*². Maar in de praktijk heeft het bedrijf Airopack er vijf jaar aan gewerkt om dispenseer/spray systemen te ontwikkelen die uitsluitend op luchtdruk werken en daarnaast volledig van plastic (PET) gemaakt kunnen worden. PCD (pressure control device) heet deze wereldwijd gepatenteerde techniek en is met recht een revolutie. 
 
74% minder Co2 uitstoot en 42% energie besparing wordt behaald in vergelijking met een aerosol. Omdat er geen drijfgas wordt gebruikt kan de aerosol verpakking vervangen worden voor een kunststof variant, die beter recyclebaar is. Bovendien heb je een puur, geconcentreerd product dat niet met drijfgas wordt vermengd. Want bedenk dat een spray met gas 70% drijfgassen bevat en slechts een klein percentage parfum en andere werkzame stoffen. 
 
Voor meer informatie www.careforclimate.info.
Bron: Remark Groep
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017