Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Eerste stappen verduurzaming verpakkingen gezet

Branchenieuws

Eerste stappen verduurzaming verpakkingen gezet

18 december 2015
Deel met je vrienden
 
Eerste stappen verduurzaming verpakkingen gezet

De cosmetica- en was- en reinigingsindustrie hebben zich het afgelopen jaar sterk gemaakt voor een plan om de verpakkingen van hun producten nóg verder te verduurzamen. Een voorbeeld en inspiratie voor andere sectoren.

Duurzame innovaties

Er wordt in de eerdergenoemde branches al veel gedaan op het gebied van duurzame innovaties. Denk bijvoorbeeld aan doseermechanismen, de compressed deodorant en geconcentreerde waspoeders. Dit zal, mede dankzij dit plan, in de toekomst alleen maar toenemen.

Waarom de Raamovereenkomst Verpakkingen?

In de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 – 2022 is afgesproken dat het verpakkende bedrijfsleven hoogst haalbare doelen voor het verduurzamen van verpakkingen opstelt. Doel hiervan is de ontwikkeling naar een circulaire economie, in het bijzonder voor verpakkingen. 

Wat houdt het brancheverduurzamingsplan in?

In dit verduurzamingsplan zijn door de branches zelf een aantal ‘hoogst haalbare doelen’ omschreven, die als norm voor het verduurzamen van verpakkingen zullen gelden. Het hele plan kun je lezen op de website van het KIDV en de NCV. 

 
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017