Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Fusie D.I.O. en DA nog niet zeker

Branchenieuws

Fusie D.I.O. en DA nog niet zeker

07 juli 2016
Deel met je vrienden
 
Fusie D.I.O. en DA nog niet zeker

We berichtten er al eerder over: de twee drogistformules willen wat betreft distributie en inkoop graag samenwerken. Het ACM heeft de samenwerking echter nog niet goedgekeurd. 

Eerst onderzoek

Dat betekent dat Holland Pharma, het moederbedrijf van DA, FACO, het moederbedrijf van D.I.O., nog niet mag overnemen. ACM wil eerst onderzoeken welke gevolgen de overname op de groothandelsmarkt voor drogisterijproducten kan hebben, meldt RetailNews. 

Problemen groothandelsmarkt

Wat betreft concurrentie is er volgens ACM geen probleem. De consument heeft nog genoeg andere opties in drogisterijen naast D.I.O. en DA. Voor de  groothandelsmarkt ligt dit anders. Holland Pharma en FACO hebben allebei een groothandel waarmee ze naast de eigen formules zelfstandige drogisterijen, apotheken, webwinkels en supermarkten voorzien.

Tegendruk

ACM gaat nu eerst onderzoeken of de andere groothandels wel genoeg tegendruk kunnen geven op het fusiebedrijf. Daarnaast wil ACM ook kijken of de concurrentie op detailhandelsniveau kan voorkomen dat de groothandel de voorwaarden verslechterd of dat de prijzen verhoogd worden.

 
Bron: De Nationale Franchise Gids
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017