Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>GS1 Nederland lanceert DatakwaliTijd 2.0

Branchenieuws

GS1 Nederland lanceert DatakwaliTijd 2.0

06 juni 2016
Deel met je vrienden
 
GS1 Nederland lanceert DatakwaliTijd 2.0

GS1 Nederland lanceerde onlangs tijdens een congres een veelomvattend datakwaliteitsplan: DatakwaliTijd 2.0. Doel van het plan is een  gegarandeerde datakwaliteit van etiket- en logistieke informatie ten behoeve van consumenten, afnemers en professionele informatiegebruikers. 

Steun vanuit industrie en handel

Zowel GS1 Nederland, CBD (Centraal Bureau Drogisterijbedrijven), CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), als de FNLI hebben aangegeven mee te werken aan de gezamenlijke aanpak. Belangrijk, want wanneer iedereen meewerkt heeft het plan de grootste kans van slagen. 

DatakwaliTijd 2.0 in vijf pijlers

Het nieuwe plan van GS1 Nederland is een integraal meerjarenplan. Kort gezegd draait het erom dat de kwaliteit van de data (zowel etiketgegevens als logistieke gegevens) steekproefsgewijs blijvend wordt gecontroleerd, om zo tot een gegarandeerde kwaliteit van productdata te komen. Belangrijke pijlers die hierbij centraal staan:

  • Duidelijkheid
  • Juiste invoer
  • Oude gegevens verwijderen
  • Data up-to-date houden
  • GS1 support
  • Gevolgen voor bedrijven

Vanaf juli worden bedrijven geleidelijk aan gevraagd om mee te draaien in het datakwaliteitsprogramma. Data van nieuwe producten worden uitgebreid gecontroleerd door een door GS1 gecertificeerde partij. In de eerste drie maanden wordt alles gecontroleerd. Hierna geldt: hoe minder fouten in de score, hoe minder controles en dus ook hoe minder kosten. Afnemers mogen actief feedback geven als gegevens niet juist of incompleet zijn. 

 
Bron: Centraal Bureau Drogisterijbedrijven
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017