Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Hansaplast en Rode Kruis slaan handen ineen om...

Branchenieuws

Hansaplast en Rode Kruis slaan handen ineen om EHBO-kennis te vergroten

25 april 2013
Deel met je vrienden
 
Hansaplast en Rode Kruis slaan handen ineen om EHBO-kennis te vergroten

Slechts 3% van alle Nederlanders beschikt over aantoonbare eerste hulpkennis, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Rode Kruis¹. Dit niveau is schrikbarend laag in vergelijking met landen als Duitsland en Oostenrijk waar het percentage rond de 80% ligt². Om hier verandering in te brengen is Hansaplast, expert op het gebied van wondverzorging, de samenwerking gestart met het Nederlandse Rode Kruis. Eén van de belangrijkste doelen van de samenwerking is het verhogen van het aantal Nederlanders met EHBO-kennis.

Eerstehulponderwijs

Een van de activiteiten voor de verhoging van het kennisniveau is het stimuleren van eerstehulponderwijs op scholen. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep, aangezien zij zich veel buitenshuis bevinden en daardoor eerder in contact komen met hulpbehoevenden. 
 

Hulpkit

Om het Nederlandse Rode Kruis financieel te ondersteunen bij haar activiteiten, heeft Hansaplast onder andere een hulpkit samengesteld. Van elk verkochte hulpkit gaat €1,50 naar het Rode Kruis.
 
¹ Onderzoek Rode Kruis, waarbij 10.000 app-gebruikers een enquête hebben ingevuld. 
² Als norm is het Diploma Eerste Hulp genomen dat door het Oranje Kruis wordt uitgegeven en de BHV-certificaten Levensreddende Handelingen die door een aantal andere organisaties worden uitgegeven.
 

 

Bron: Zeno Group Nederland
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017