Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Holland Pharma krijgt akkoord voor overname DA

Branchenieuws

Holland Pharma krijgt akkoord voor overname DA

05 april 2016
Deel met je vrienden
 
Holland Pharma krijgt akkoord voor overname DA

Eind vorig jaar werd er na een spoedbesluit een goedkeuring onder voorbehoud uitgesproken voor de overname van DA Drogisterijen door Holland Pharma. Hierdoor kon de drogisterijformule een doorstart maken. Onlangs heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een definitief akkoord gegeven voor de overname.

Overname

De overname van DA door Holland Pharma zou risico’s kunnen vormen voor de concurrentie, omdat beide formules groothandel in drogisterijartikelen zijn. Daarnaast functioneert DA ook als franchisegever van goederen en diensten aan drogisterijen onder de naam DA en ‘Fris, Gezond en Mooi’. De overname zou er voor zorgen dat er te weinig alternatieven zijn. Na onderzoek van ACM is gebleken dat dit niet het geval is. “Na de overname blijven nog voldoende groothandels voor drogisterijartikelen over, zoals Unipharma, Vriesia en FACO”, aldus ACM. “Voor consumenten blijft er ook nog voldoende te kiezen over. Naast DA zijn er verschillende drogisterijketens, zoals Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ook zijn veel drogisterijartikelen verkrijgbaar in supermarkten, apotheken en via internet.”

 
Bron: De Nationale Franchise & Formulebrief
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017