Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Ik adviseer: mijn advies in zonbescherming bij...

Branchenieuws

Ik adviseer: mijn advies in zonbescherming bij kinderen is...

30 mei 2014
Deel met je vrienden
 
Ik adviseer: mijn advies in zonbescherming bij kinderen is...
O wat is het heerlijk als de zon schijnt! Gelukkig kun jij met een goed advies je klanten beschermd de zon in laten gaan. Daarnaast krijg je tips van je collega’s voor het adviseren van zonbescherming bij kinderen. 
 

Bescherm het gezicht

Wist je dat veel vrouwen hetzelfde zonbeschermingsproduct gebruiken voor het lichaam als voor het gezicht? En dat terwijl de huid van het gezicht toch een andere bescherming nodig heeft. ROC Soleil Protexion+ introduceert daarom een nieuwe generatie 2 in 1 fluids speciaal voor het gezicht. Met een velvet touch, want het gebruik van zonbescherming moet wel plezierig zijn. Er zijn vier fluids die naast zonbescherming ook specifieke verzorging bieden, namelijk: anti-aging fluid 2 in 1 spf 50+, hoge tolerantie fluid 2 in 1 spf 50, fluid tegen bruine vlekjes 2 in 1 spf 50+ en matterende fluid 2 in 1 spf 30. De makkelijke tubes passen perfect in iedere handtas.
 
‘Ik adviseer het liefst antizonnebrandcrème in een spray van Vision voor kinderen. Ten eerste hoef je de kinderen maar één, hooguit twee, keer in te smeren. Uiteraard met factor 50. Ten tweede trekt het snel in zodat de zandkorrels niet aan de huid blijven plakken.’ – Mevrouw B. Visser, Drogisterij Smulders
 

Nieuw voor zonaanbidders

Nieuw in het assortiment is de lijn zonbescherming van Sunbada van Novum Pharma. De productlijn bestaat uit drie crèmes met spf 20, 30 en 50 en een verkoelende after sun lotion. De crèmes bevatten een Triple Sun Shield bestaande uit uva en uvb filters (voor het absorberen en reflecteren van uv-straling), een Stem Cell Repair Complex (om schade aan de huidcellen tegen te gaan) en een Tan Accelerator (dit stimuleert de aanmaak van het huideigen pigment, zodat er een natuurlijke bescherming ontstaat). De crème is waterresistent, geschikt voor de gevoelige huid, hydraterend, laat geen witte waas achter en is bovendien eco- friendly. 
 
‘Ik adviseer het liefst antizonnebrandcrème van Nivea voor kinderen. De spray is makkelijk aan te brengen, trekt snel in en het heeft een groen kleurtje. Kort na het insmeren verdwijnt dit, maar het geeft je wel de mogelijkheid om goed te zien dat je de hele huid hebt ingesmeerd.’ – Mevrouw L. Bijl, Trekpleister
 

Ideaal voor het strand

Ken je dat: heb je je net lekker ingesmeerd blijft al dat zand aan je huid plakken. Met de nieuwe Piz Buin Ultra Light Dry Touch Fluids zal dit niet gebeuren. Er zijn namelijk speciale poeders aan de formule toegevoegd die ervoor zorgen dat de fluid intrekt en geen vet laagje achterlaten. Zo kun je lekker op het strand liggen, sporten of ravotten, zonder dat al het zand aan je huid blijft plakken. De fluids bevatten bovendien vitamine E, uva en uvb filters en is verkrijgbaar met een spf 15 of 30.
 
‘Ik adviseer de crème van Louis Widmer voor kids. Deze bevat minerale filters die direct een beschermlaag op de huid leggen, zodat de kinderen direct de zon in kunnen. Bij chemische filters moet je eerst een half uurtje wachten. De crème voor kinderen kan een waasje achterlaten op de huid, dat wordt gevormd door de minerale filters. Zo kun je overigens goed zien wanneer je kind weer ingesmeerd moet worden. Deze crèmes worden echter wel als ‘dikker’ ervaren op de huid. Zelfs kinderen met een zeer gevoelige huid kunnen hier goed tegen. Overigens zijn alle antizonnebrand producten van Louis Widmer ook ongeparfumeerd verkrijgbaar.’ – Mevrouw S. Ariesen, G.N. Bijl
 

Jouw advies in Lijfblad

Heb jij een goed advies voor je collega's in de drogisterij? Elke editie staat er een ander onderwerp centraal. Voor nummer 5: Wat adviseer jij je klant om zeker mee te nemen op reis? Stuur jouw advies naar info@lijfblad.nl of vul dit formulier in. De drie leukste adviezen ontvangen een verrassingspakket met beautyproducten. 
 
Bron: Lijfblad 04
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017