Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Interview Dove: meld je aan voor de Dove Self E...

Branchenieuws

Interview Dove: meld je aan voor de Dove Self Esteem-workshop!

27 september 2013
Deel met je vrienden
 
Interview Dove: meld je aan voor de Dove Self Esteem-workshop!
Vilna is een enthousiaste positieve vrouw, moeder en lifecoach met een missie om mensen te inspireren om zoveel mogelijk uit het leven te halen. Ook is Vilna ambassadrice van het Self Esteem-programma van Dove. Lijfblad organiseert samen met Dove een Self Esteem-workshop. Alle drogisterijmedewerkers zijn uitgenodigd om een workshop van Vilna te volgen op dinsdag 29 oktober 2013.
 
Alarmerend is dat slechts een op de tien meisjes zichzelf mooi vindt. Bijna ieder meisje tussen tien en zeventien jaar zou graag iets aan zichzelf willen veranderen en mooier willen zijn. Zorgwekkend is dat die onzekerheid vaak om blijkt te slaan in een negatief zelfbeeld. Zo negatief, dat gemiddeld 60 procent zelfs stopt met iets wat ze leuk vinden. Bij Dove vonden ze deze cijfers zo schokkend dat ze besloten hier wat aan te doen. Door Self Esteem-workshops te geven en hulpmiddelen zijn te bieden hopen zij zo het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren.
 

Hoe kan het dat zoveel jonge meiden zo negatief over zichzelf denken?

"Uit onderzoek blijkt dat moeders een belangrijk rolmodel zijn voor hun dochters. Het zijn vaak kleine dingen die impact hebben. Als een moeder voor de spiegel zuchtend naar zichzelf kijkt of zich ontevreden over zichzelf uitlaat, dan is de kans groot dat dochters dit overnemen. Daarnaast is er de druk van de media. Meisjes krijgen al snel het idee dat ze niet mooi zijn, als ze er niet net zo uitzien als op de gefotoshopte beelden."
 

Wat is jouw rol in het Self Esteem-programma?

"Ik draag mijn steentje bij door workshops te geven over zelfvertrouwen, zelfacceptatie en het belang hiervan. Daarbij ben ik woordvoerster van het programma."
 

Wat kunnen meisjes en moeders leren van het Self Esteem-project?

"Tijdens de workshops leer ik moeders en meisjes hoe je je zelfbeeld beter maakt, hoe je zorgt dat je lekker in je vel zit en hoe je zelfvertrouwen ontwikkelt. Het zijn praktische tips en trucs waarmee ze meteen aan de slag kunnen."
 

Wat is volgens jou Inner Beauty?

"Voor mij staat Inner Beauty voor zelfacceptatie. Wanneer jij jezelf accepteert, ga je vanzelf ook goed voor jezelf zorgen en ben je je bewust van je ‘echte’ behoeften, zowel mentaal als fysiek. Zelfacceptatie is een belangrijk aandachtspunt in het Self Esteem-programma. Zowel de boekjes als de workshops laten zien hoe je met eenvoudige middelen hierin stappen kunt zetten."
 

Waarom moeten drogisterijmedewerkers naar de workshop komen en wat ga jij hen leren?

"Ik ga drogisterijmedewerkers leren om positiever naar zichzelf te kijken en deze kennis ook over te brengen aan hun klanten. Zo kunnen ook drogisterijmedewerkers optreden als Self Esteem-ambassadeurs. Ik hoop dat ze moeders enthousiast maken om zelf met hun dochters aan de slag te gaan met de door Dove aangeboden materialen op de website."
 
Lees hier meer over de Dove Self Esteem-workshop op 29 oktober en meld je aan! 
Meer weten over Vilna? Kijk op www.vilna.nl.
Bron: Lijfblad 8
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017