Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Jos Jongstra directeur nieuw retailblok

Branchenieuws

Jos Jongstra directeur nieuw retailblok

08 januari 2016
Deel met je vrienden
 
Jos Jongstra directeur nieuw retailblok

De huidige algemeen directeur van D.I.O. Jos Jongstra gaat waarschijnlijk ook de nieuwe organisatie leiden die ontstaat door de samenvoeging van Holland Pharma, DA en D.I.O. Een logische stap.

Een sterk front

D.I.O. draagt in tegenstelling tot DA goed. Logisch dus dat moedermaatschappij Mosadex kiest voor het winnende team en wel iets ziet in Jongstra als algemeen directeur. Jongstra: ”Wij zijn al jaren op zoek naar mogelijkheden om een sterk front te vormen van zelfstandige drogisten als tegenwicht voor de ketendrogisten supermarkten, Action-achtige en webwinkels. (…) Daarvoor zochten we allereerst een kapitaalkrachtige partij die bereid is om nu en in de toekomst te investeren in het zelfstandige kanaal, maar ons tegelijkertijd wel ons werk wil laten doen. Die hebben we gevonden in Mosadex, een kapitaalkrachtige onderneming die gewend is met zelfstandige ondernemers om te gaan, in hun geval apothekers.”

De FACO-manier

Doel is om te komen tot een sterke organisatie voor de zelfstandig drogist, waarin alle huidige D.I.O. en DA ondernemers, en hopelijk nog vele anderen, hun plek kunnen vinden. Jongstra, de directie en de staf van FACO gaan ervoor zorgen dat de wijze waarop men bij FACO gewend is dingen te doen gehandhaafd blijft. 

Samenwerking

De nieuwe organisatie gaat samen met Holland Pharma stappen zetten om tot een krachtig front van zelfstandige drogisten te komen. Dit is op dit moment nog niet officieel, wel is er een intentie overeenkomst gesloten. 

 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017