Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Kennis over zelfzorggeneesmiddelen schiet te kort

Branchenieuws

Kennis over zelfzorggeneesmiddelen schiet te kort

19 november 2014
Deel met je vrienden
 
Kennis over zelfzorggeneesmiddelen schiet te kort

Ouders hebben weinig kennis over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen bij kinderen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder 1000 ouders van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

Weinig kennis

Veel ouders blijken niet te weten welk product geschikt is voor hun kind, hoeveel een kind ervan mag hebben en hoe lang ze het mogen gebruiken. Op de vragen die hierover werden gesteld in het onderzoek weet tweederde van de ouders het antwoord niet of geeft het verkeerde antwoord. Zo kiest 43 procent voor een neusspray die een kind van die leeftijd niet mag hebben of gebruikt het product te lang.

65 procent weet niet hoeveel paracetamol een kind mag hebben en 45 procent zou een pijnstiller kopen die niet geschikt is voor een kind van 0 tot vier jaar.

Bijwerkingen

Volgens Marten Hummel, directeur CBD, zijn zelfzorggeneesmiddelen veilig en effectief maar is het wel van belang dat ze op de juiste manier worden gebruikt. 'Verkeerd gebruik kan zorgen voor vervelende bijwerkingen'. Om de kennis bij ouders te vergroten, start woensdag een voorlichtnigscampagne. 

Bron: CBD en Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017