Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>'Kleine omzetdaling detailhandel in 2014'

Branchenieuws

'Kleine omzetdaling detailhandel in 2014'

19 december 2013
Deel met je vrienden
 
'Kleine omzetdaling detailhandel in 2014'
De totale omzet van de Nederlandse detailhandel krimpt volgend jaar nog met 0,2 procent. Daarmee lijkt het dal na twee jaren van bijna twee procent krimp in zicht. Dat schrijft ING in zijn Visie op sectoren in 2014, dat vandaag is gepubliceerd.
 

Stijgend vertrouwen

'Een stabiel of licht herstel van de koopkracht en een stijgend vertrouwen richting het einde van 2013 bieden hoop voor 2014', aldus de bank. Voorzichtigheid is daarbij echter geboden, omdat er nauwelijks ruimte is om meer uit te geven. De meeste retailbranches moeten voor komend jaar daarom rekening houden met een verdere terugval van de omzet.
 

Drogisterijen onder druk

In de non-foodsector moeten alle sectoren, op winkels in persoonlijke verzorging na, rekening houden met verdere krimp in 2014. Winkels in persoonlijke verzorging zien met name door de kracht van parfumerie- en cosmeticaketens de omzet zowel dit jaar als komend jaar met een half procent toenemen. Drogisterijen staan echter onder druk door onder meer een hoog promotieaandeel en de concurrentie van supermarkten en discountformules als Action.
 
Bron: Retailnews
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017