Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Linda Harms winnares Beste Zelfzorgadviseur 2014

Branchenieuws

Linda Harms winnares Beste Zelfzorgadviseur 2014

15 december 2014
Deel met je vrienden
 
Linda Harms winnares Beste Zelfzorgadviseur 2014

Linda Harms, drogist bij Trekpleister Zoetermeer, is de winnares van de landelijke verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur van 2014’. Deze verkiezing is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en het drogisterijvakblad Lijfblad. Met de verkiezing wordt de (assistent-) drogist die de consument het beste adviseert over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen jaarlijks in het zonnetje gezet. 

Kennis en advisering centraal

Bij de verkiezing staan kennis en adviesvaardigheden over zelfzorggeneesmiddelen centraal. Dit zijn geneesmiddelen die zonder recept van een arts verkrijgbaar zijn en via de drogisterijen worden verkocht. Goed advies bij deze middelen is erg belangrijk, want verkeerd gebruik kan vervelende bijwerkingen geven en in sommige gevallen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. De meeste zelfzorggeneesmiddelen worden daarom alleen worden verkocht bij een drogist of apotheek en alleen medewerkers met het juiste vakdiploma mogen hierover adviseren.

Verkiezing

De verkiezing was alleen toegankelijk voor medewerkers van drogisterijen met het keurmerk ‘erkend specialist in de zelfzorg’. Dit is het drogistenkeurmerk voor goed advies over zelfzorggeneesmiddelen. Ruim 120 (assistent-)drogisten hebben dit jaar meegedaan aan de verkiezing. In de eerste ronde van de verkiezing maakten zij een kennistest. De 9 beste kandidaten gingen door naar de tweede ronde: de mystery shopper. De drie beste adviseurs mochten in de laatste ronde voor een vakjury komen, waar ze geïnterviewd werden over hun advieskeuzes, beroepshouding en motivatie. Naast Linda bereikten ook Conny Alsemgeest (DIO Den Hoorn) en Janine Rover (Etos Tilburg) de finale. 

Winnares

Linda Harms is door de vakjury aangewezen als onbetwiste winnaar. De jury was onder de indruk van haar attitude, kennis en kunde. ‘’Linda was goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vak, gaf de juiste adviezen, wist een goede balans te vinden tussen commercie en verantwoorde zorg en liet zien dat ze kritisch nadenkt bij wat ze adviseert,’’ aldus de jury. Linda is afgelopen vrijdag (12 december) verrast in haar winkel met bloemen, champagne en een mooi prijzenpakket. ‘’Ik doe mijn werk altijd met veel passie en plezier, dus ik vind het fantastisch dat ik de titel Beste Zelfzorgadviseur heb gewonnen,” reageerde Linda enthousiast. 

Namens Lijfblad feliciteren we Linda nogmaals met het behalen van deze prestatie. Een jaar lang de beste zelfzorgadviseur. Daar mag je trots op zijn!

Bron: CBD
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017