Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Meld je aan als online verkoper van legale gene...

Branchenieuws

Meld je aan als online verkoper van legale geneesmiddelen

21 april 2016
Deel met je vrienden
 
Meld je aan als online verkoper van legale geneesmiddelen

Op 9 mei start het ministerie van VWS een landelijke campagne om de online verkoop van vervalste medicijnen tegen te gaan. Hoe? Consumenten worden opgeroepen om te checken of websites niet-vervalste geneesmiddelen verkopen. Als drogisterij kun je dat gemakkelijk duidelijk maken.

Europees logo

Hoe? Door voor de start van de publiekscampagne een Europees logo op de website te plaatsen, zodat je erkend en zichtbaar bent als online verkoper van legale medicijnen.

Veel vervalsing

Er worden de laatste jaren steeds meer medicijnen, recept en zelfzorg, via het internet besteld. Wat receptgeneesmiddelen betreft is de kans op vervalste medicijnen maar liefst 50 procent! Voor zelfzorg liggen die cijfers veel lager.

Nieuwe regels

Vanaf 1 juli 2015 gelden er voor alle apothekers, apotheekhoudende huisartsen, drogisten en andere winkels nieuwe regels voor het online aanbieden van medicijnen. Drogisten die zelfzorggeneesmiddelen via internet te koop aanbieden moeten namelijk zijn aangemeld bij het Agentschap CIBG: www.aanbiedersmedicijnen.nl. Als na controle door het CIBG blijkt dat je verkoopt wat wettelijk mag en je ook aan andere voorwaarden voldoet, ben je verplicht de Nederlandse versie van een Europees logo op je website te plaatsen. Zo maak je consumenten snel duidelijk dat je niet-vervalste medicijnen verkoopt.

 
Bron: Centraal Bureau Drogisterijbedrijven
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017