Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Mobiele apps voor de gezondheidsprofessional

Branchenieuws

Mobiele apps voor de gezondheidsprofessional

13 februari 2013
Deel met je vrienden
 
Mobiele apps voor de gezondheidsprofessional

Apps - de afkorting van applicaties; één of twee jaar geleden moest je vaak nog uitleggen wat apps zijn. Nu is er bijna niemand die niet ongeveer weet wat een app is: een handig programmaatje dat je kunt downloaden op de smartphone of tablet-computer en waarmee je razendsnel iets kunt opzoeken. In de winkel opzoeken of een product bepaalde ingrediënten bevat, je hartslag analyseren, beter leren ademhalen, advies vragen over zelfzorggeneesmiddelen, je slaappatroon analyseren, een BMI uitrekenen, kijken waar de dichtstbijzijnde defibrillator hangt…noem maar op. Wat heb je eraan en hoe vind je je weg in deze materie? Wij hebben de meest bruikbare apps op een rijtje gezet!

Zelfzorg-apps

Moet ik naar de dokter : Een handige tool die aangeeft of je een kwaal met zelfzorg kunt behandelen of naar de dokter moet.  Een van de eerste apps die van de Inspectie voor de Gezondheidszorg een CE-keurmerk kreeg. Kost €0.97 voor je iPhone of Android telefoon.

 

KWF Zonkracht: Meet de zonkracht in Nederland en geeft een persoonlijk zonbeschermingsadvies.

 

EHBO Rode Kruis: Altijd de juiste EHBO-instructies op zak. Gratis voor Apple, Android en Windows telefoons. VGZ Medicijnen: Herinnert je eraan je medicijnen op tijd in te nemen. Gratis (ook als je niet bij VGZ bent verzekerd), voor iPhone, iPad  en Android.

MedDossier: Hiermee kun je je persoonlijk medisch dossier bijhouden, zoals allergieen je bloedgroep, medicijngebruik etc. Gratis voor Apple en Android telefoons.

VGZ Slaap Lekker: Geeft inzicht in jouw slaappatroon en biedt een zelfhulpprogramma om beter te slapen. Gratis (ook als je niet bij VGZ bent verzekerd), voor iPhone, iPad  en Android.

Huidmonitor:  Een app van de Stichting Melanoom waarmee je vlekjes en plekjes op je huid eenvoudig kunt controleren op mogelijke verdachtheid. Gewoon een foto maken en de app geeft antwoord wat je moet doen. Voor iPhone en Android, gratis via de app stores of via www.huidmonitor.nl.

CalorieTeller: Hiermee kun je bijhouden wat je calorie-inname is en wat je op een dag aan energie verbrandt. Gratis voor  iPhone, iPad en Android tablet en telefoon.

Zelfzorg: Scan de barcode van een A-merk-geneesmiddel en de bijsluiter verschijnt op je scherm. Gratis voor de iPhone en Android telefoon.

Hooikoorts-apps

Pollennieuws – VGZ. Informeert over het risico op hooikoortsklachten op basis van pollentellingen en meteorologische gegevens. Bij een update ‘niest’ de telefoon. Gratis (ook als je niet bij VGZ bent verzekerd), voor iPhone, iPad  en Android.

Hooikoorts Pollenradar - Allerfre. Geeft aan welke soorten pollen er op dat moment zijn; wat de verwachting is voor de komende dagen voor jouw locatie. Gratis voor iPhone en Android.

Allergieradar : Een app gebaseerd op de beroemde site Allergieradar.nl van het Leids Universitair Medisch Centrum en Wageningen University. Deze app is alleen voor Android telefoons.

Menstruatie-apps

Period Tracker: Een mooie hulp voor het bijhouden van je cyclus en je eisprong. Je kunt je menstruatie registreren en per dag symptomen bijhouden zoals hoofdpijn, krampen en hoe je je voelt. De app helpt bij het uitrekenen van vruchtbare dagen of je menstruatie en geeft ook veel informatie over de vrouwelijke cyclus en menstruele ongemakken. Gratis voor iPhone en iPad.

Mijn Biologische Klok: Een app beschikbaar gesteld door Predictor, die vrouwen helpt hun vruchtbare periode te bepalen. Gratis voor de iPhone.

Baby’s en kinderen

My baby and me:  Een app van Philips Avent waarmee je allerlei gegevens over de baby kunt bijhouden zoals gewicht, lengte, voeding, slaapjes, en luierverschoningen. Je kunt er een fotoalbum in bijhouden en delen met anderen, voedings- en andere adviezen krijgen, die uiteraard niet de adviezen van professionele zorgverleners vervangen. Gratis voor de iPhone.

Igrow – TNO. Hoe weet je of je kind te dik is? Deze app rekent het uit. Voor kinderen kun je namelijk niet dezelfde BMI-rekenmethode gebruiken als voor volwassenen. De app is ontwikkeld door TNO en gratis beschikbaar voor iPhone en Android.

GroeiApp: Met de GroeiApp kun je als (aanstaande) ouder de groei en ontwikkeling van je kind(eren) bijhouden, foto’s uploaden en alle mijlpalen delen met vrienden en familie. De eerste tandjes, het eerste lachje, vaccinaties, de groeicurve, doorgemaakte kinderziektes. Gratis voor iPhone en iPad. 

Beauty

Istylistmakeover: Geef jezelf een virtuele make-over. Vraag je je altijd af hoe je eruit ziet met een andere haarkleur, dan kan deze applicatie jou goed helpen. Je kan het resultaat delen met vrienden. Voor € 0,79 te downloaden in de App store voor iPhone.

Easy Makeup and Hair: Deze app geeft tips over hoe je lippenstift aanbrengt of wimpers krult. Weet je niet hoe je op een goede en mooie manier make-up opdoet of hoe je je haar moet dragen? Deze app laat het allemaal zien. Gratis voor de iPhone.

Ozmoz.com: Weet je niet welk geurtje je moet kopen voor je partner? Geen probleem, want met deze app kun je probleemloos een parfum voor iemand anders kiezen. Ook kun je aangeven welk geurtje je lekker vindt en Ozmoz geeft je drie alternatieven. Gratis voor de iPhone.

Lijfblad-App

Onze eigen glossy voor drogisterijmedewerkers, Lijfblad, heeft nu ook een app. Als je deze hebt gedownload, dan kun je alle nummers van Lijfblad lezen via je iPad. De app is gratis te downloaden via de iTunes (Android volgt). Je moet wel als (gratis) abonnee geregistreerd staan; dat wil zeggen je dat je online bent aangemeld via ww.lijfblad.nl/account. Bij het aanmelden creëer je meteen je eigen online account waar je jouw persoonlijke gratis app code kunt terugvinden.

 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017