Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>NCV Beautyjournalisten bijeenkomst

Branchenieuws

NCV Beautyjournalisten bijeenkomst

26 november 2014
Deel met je vrienden
 
NCV Beautyjournalisten bijeenkomst

Afgelopen 12 november was Lijfblad aanwezig bij de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) beautyjournalisten bijeenkomst. Bij deze informatieve middag zijn wij op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen binnen de beautybranche.

Cosmeticaverordening

De middag begon met een uitleg over de Cosmeticaverorderning. Cosmeticaverordening is Europese wetgeving waarin de eisen voor het op de markt brengen van cosmetica zijn vastgelegd. De wet heeft tot doel de volksgezondheid te beschermen en het bevorderen van vrije handel binnen de Europese Gemeenschap. 

De Cosmeticaverordening stelt dat de producent/merkhouder of importeur verantwoordelijk is voor de eisen die de Cosmeticaverordening stelt, met als voornaamste de veiligheid van het product. De verantwoordelijke persoon moet kunnen aantonen dat het  product aan de eisen voldoet. Het product dient daarom bijvoorbeeld uitvoerig beoordeeld te worden op de veiligheid. 

Conserveermiddelen

Na de informatie over de cosmeticaverordening werden we geïnformeerd over conserveermiddelen. Conserveermiddelen voorkomen de groei van bacteriën, schimmels en gisten. Dit zorgt ervoor dat producten langer houdbaar zijn en niet schadelijk voor de gezondheid. Voorbeelden van bekende conserveermiddelen zijn MIT (methylisothiazolinone) en parabenen. Voor beide cosmeticaverordening afgelopen jaren aangepast. 

Parabenen

Parabenen worden vaak ingezet als conserveermiddel in cosmetische producten. De parabenen die gebruikt worden in cosmetica zijn identiek aan hun natuurlijke variant. Het lichaam zet parabenen om in PHBA wat uitgescheiden wordt. De parabenen die in Europa zijn toegestaan worden door overheidsinstellingen over de hele wereld toegestaan.

Na interessante uitleg over conserveermiddelen zijn er nog vele andere onderwerpen aanbod gekomen: zoals chemische en synthetische stoffen,  maar ook nanomaterialen en claimsverordering. Al met al een interessante en vooral leerzame middag!

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie. De NCV houdt zich voornamelijk bezig met het vertrouwen in veiligheid en kwaliteit van cosmetica bij de consument. Daarnaast ondersteunt de NCV de leden met kennis en informatie over wet- en regelgeving, wetenschap en maatschappelijke trends.

Bron: NCV
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017