Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Neutral en het Huidfonds samen sterk voor mense...

Branchenieuws

Neutral en het Huidfonds samen sterk voor mensen met een huidprobleem

13 november 2014
Deel met je vrienden
 
Neutral en het Huidfonds samen sterk voor mensen met een huidprobleem

Neutral en het Huidfonds zetten zich samen in voor een gezonde huid en een betere kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening. De samenwerking bestaat uit sponsoring door Neutral ten behoeve van de ontwikkeling van het e-learning programma ‘Kwaliteit van leven’ van het Huidfonds. Dit zorgprogramma leert patiënten met huidproblemen de kennis en vaardigheden om beter met de sociale en emotiele impact van hun aandoening om te gaan. 

Huidproblemen

Ruim 2 miljoen mensen hebben in Nederland te maken met een huidaandoening, 10 procent daarvan zelfs matige. Mensen met een huidaandoening ervaren vaak grote invloed van hun huidproblemen. Dat zijn niet alleen fysieke klachten zoals, jeuk of pijn, maar ook psychische klachten. Patiënten schamen zich voor hun huid of zijn somber en dat heeft weer gevolgen voor het sociale leven.

Krachten bundelen

Het Huidsfonds en Neutral bundelen de krachten en willen mensen met huidproblemen graag helpen. Het Huidfonds doet dat door wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Neutral doet dit met producten die het risico op allergische reacties of huidirritaties verminderen. Neutraal draagt bij aan de behandeling van de sociale en emotionele kant van huidproblemen. Het Huidfonds is gestart met de ontwikkeling van het zelfmanagementprogramma ‘Kwaliteit van Leven’, waarbij internettechnologie wordt toegepast om de patiënt gerichte hulp te bieden. Aan de hand van verschillende modules stelt een patient zelf een cursus op maat samen die tips, adviezen, zelftest en opdrachten bevat. Via het programma kan ook informatie worden uitgewisseld met een behandelaar.

Het doel is programma in alle dermatologische behandelcentra in Nederland te implementeren en via gespecialiseerde organisaties aan patiënten beschikbaar te stellen. Het programma is vanaf 2015 beschikbaar via een aantal dermatologen. 

Bron: Persbericht Neutral en het Huidfonds
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017