Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Nieuwe norm voor gebruikershandleidingen

Branchenieuws

Nieuwe norm voor gebruikershandleidingen

04 februari 2016
Deel met je vrienden
 
Nieuwe norm voor gebruikershandleidingen
NEN heeft de nieuwe NEN 5509:2016 ‘Gebruikershandleidingen’ gepubliceerd, waarmee de publicatie uit 1998 vervangen wordt. De norm biedt een handvat voor het opstellen van een gebruikershandleiding voor een product.
 

Belangrijk?

Ja, best wel. De gebruikershandleiding is in veruit de meeste Europese productwetgeving onderdeel van de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen. Ook speelt het een belangrijke rol bij de vraag of een product de veiligheid biedt die een gebruiker ervan mag verwachten.  
 

Voor wie?

Niet per se voor drogisten en drogisterijmedewerkers. Vooral voor iedereen die betrokken is bij het maken van gebruikershandleidingen zoals fabrikanten en schrijvers. Zo geeft de norm eisen voor de inhoud, de structuur en de presentatie van de gebruikershandleiding. 
 

Wat is er anders?

De scope van de nieuwe norm houdt nu rekening met nieuwe informatietechnieken zoals elektronische communicatie en informatieoverdracht via het internet. Daarnaast is de hoofdstukindeling strakker en wordt er meer verband gelegd met machineveiligheid en de risico’s van het gebruik van machines uit de Machinerichtlijn. 
 
Bron: NEN Communicatie
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017