Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>NPN legt uit: aandacht voor supplementen voor v...

Branchenieuws

NPN legt uit: aandacht voor supplementen voor vijftigplussers

15 november 2013
Deel met je vrienden
 
NPN legt uit: aandacht voor supplementen voor vijftigplussers
Om lang fit en vitaal te blijven zijn veel vijftigplussers bewust bezig met hun gezondheid. Vijftigplussers vormen dan ook een zeer belangrijke groep onder de gebruikers van voedingssupplementen. Hier worden een aantal supplementen besproken die specifiek voor hen interessant en nuttig zijn. 
 

Vitamine D

Alle vrouwen boven de 50 jaar hebben extra vitamine D nodig, in elk geval 10 microgram per dag. Voor mannen geldt dit vanaf 70 jaar, tenzij ze weinig buiten komen of een donkere huid hebben. Dit advies van de Nederlandse Gezondheidsraad wordt door nog lang niet iedereen opgevolgd. Terwijl vitamine D hard nodig is voor het sterk houden van de botten en het op peil houden van de weerstand en voldoende spierkracht. Een belangrijke vitamine dus! Het supplement vitamine D is in verschillende doseringen verkrijgbaar. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel vitamine D een dagdosering levert. 
 

Omega 3

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van vette vis helpt om het geheugen langer goed te laten functioneren. Dit houdt verband met de omega 3-vetzuren die in vette vis zitten. Met visoliecapsules kan de inname van omega 3-vetzuren worden verhoogd. Dit is met name goed voor mensen die niet twee keer per week (vette) vis eten.
 

Glucosamine

Glucosamine kan een belangrijke rol spelen bij soepele en gezonde gewrichten. Op oudere leeftijd neemt het vermogen van het lichaam af om deze bouwstof aan te maken. Een glucosaminesupplement van 1.200 mg kan dit verlies compenseren. 
 

Supplementen bij medicijngebruik

Mensen ouder dan 50 jaar gebruiken meer medicijnen. Langdurig medicijngebruik kan, door een wisselwerking tussen medicijnen en voedingsstoffen, leiden tot een tekort aan vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen. Een voedingssupplement is dan aan te bevelen. Enkele voorbeelden: •  Maagzuurremmers verminderen de opname van vitamine B12 en mineralen. Ook kan een veranderde zuurgraad in de maag de bacteriën in de darm beïnvloeden. Een multivitamine-, vitamine B12- of mineralenpreparaat kan uitkomst bieden. Voor de stoelgang kun je een supplement met probiotica adviseren. •  Cholesterolverlagers (statines) remmen de aanmaak van co- enzym Q10, dat betrokken is bij de energieproductie in ons lichaam. Een supplement met co-enzym Q10 kan ondersteuning bieden.
 

Tip

De website www.kiesvoorietsextra.nl geeft onafhankelijke informatie over voedingssupplementen en  de werking van ingrediënten. Daarnaast vind je er aanbevelingen per doelgroep. Je kunt klanten wijzen op deze website of deze zelf raadplegen bij advies aan klanten. De informatie is kort en bondig en makkelijk leesbaar.
 
 
Bron: Lijfblad 9
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017