Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Opening eerste combinatiewinkel D.I.O. drogiste...

Branchenieuws

Opening eerste combinatiewinkel D.I.O. drogisterij en The Read Shop

05 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Opening eerste combinatiewinkel D.I.O. drogisterij en The Read Shop
In Nistelrode opent op 12 juli 2013 een bijzondere winkel: D.I.O. drogisterij/The Read Shop Sparkling. De combinatie van drogisterij en kantoorboekhandel is in deze vorm de eerste in Nederland. ‘Ik vind de formules perfect bij elkaar passen. Ze staan allebei voor een kwalitatieve, mooie formule waarbij kantvriendelijkheid en deskundigheid hoog in het vaandel staan. Daarnaast spreekt de mate van vrijheid in het ondernemen me erg aan’, aldus onderneemster Kristel van Dijk. 
 

Perfecte combinatie

De winkel in Nistelrode wordt een frisse, moderne winkel met één ingang en één uitstraling, maar waarbij wel duidelijk een  onderscheid wordt gemaakt tussen de D.I.O. drogisterij en The Read Shop (shop-in-shop). Dit wordt met name gecreëerd door een andere vloer en andere materiaalkeuze voor de meubels. 
 
Voor onderneemster Kristel van Dijk is dit de perfecte combinatie. ‘Ik heb met beide branches affiniteit. De formules passen goed bij elkaar en de artikelen sluiten goed op elkaar aan. Je ziet nu al vaak dat drogisterijen wenskaarten verkopen of ze hebben een postagentschap met kantoorartikelen.’ Van Dijk komt zelf uit Nistelrode en de inwoners van het dorp reageren nu al positief. ‘Ik krijg ontzettend veel leuke reacties. Men geeft aan dat ze het een toegevoegde waarde vinden voor het dorp: ze missen zowel een adviesdrogist als een kantoorboekhandel. Ze zijn dan ook erg blij dat ze hiervoor nu niet meer naar omliggende dorpen hoeven te reizen.’
 

Klantvriendelijkheid en deskundigheid

Op de vraag waarin deze unieke combinatiewinkel gaat uitblinken en hoe de winkel bekend gaat staan, antwoordt Van Dijk zelfverzekerd: ‘Het wordt een winkel waar mensen zich thuis voelen, makkelijk naar binnen stappen en bij wijze van ook gewoon even voor een praatje kunnen binnenlopen. Klantvriendelijkheid en deskundigheid is waar de winkel om bekend gaat staan!’
 

Meer gecombineerde winkels in de toekomst

The Read Shop is een kantoorboekhandel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, tabak en een groeiend assortiment gifts. De formule heeft momenteel circa 150 winkels in Nederland. Bij D.I.O. drogisterij staan schoonheid, gezondheid en verzorging centraal en zijn gedegen advies, een persoonlijke benadering en een prettige sfeer belangrijke pijlers. D.I.O. drogisterij heeft momenteel circa 170 winkels in Nederland en 8 in Curaçao en Suriname. D.I.O. drogisterij en The Read Shop willen in de toekomst meerdere gecombineerde winkels openen, waarbij het integreren van The Read Shop binnen de bestaande D.I.O. drogisterijen tot de mogelijkheden behoort. 
 
In de openingsweek heeft de winkel in Nistelrode diverse mooie openingsaanbiedingen voor klanten. Er worden onder andere goodiebags weggegeven en er staat in het openingsweekend voor iedereen een kopje koffie klaar. Voor kinderen wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd. Kom eens langs en laat u verrassen!
 
Bron: D.I.O. Drogist
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017