Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Per 1 juli 2013 geen oude verpakkingen homeopat...

Branchenieuws

Per 1 juli 2013 geen oude verpakkingen homeopathie meer

02 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Per 1 juli 2013 geen oude verpakkingen homeopathie meer
Vanaf 1 juli 2013 mag u geen oude verpakkingen van homeopathische geneesmiddelen meer verkopen. Het gaat om verpakkingen die vermelden dat het middel bedoeld is voor een specifieke aandoening, terwijl dit niet wetenschappelijk is aangetoond.
 

Geneesmiddel zonder specifieke indicatie

Op nieuwe verpakkingen staat de aanduiding ‘dit is een geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de principes van de homeopathische geneeswijze’. Oude verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen vermelden wel een specifieke indicatie. Apotheken en drogisterijen mogen deze verpakkingen dus niet meer verkopen. Op de websites van de homeopathische fabrikanten kunt u vinden om welke producten het gaat.
 

Uitzondering voor gezondheidsproducten

Let op: sommige fabrikanten van homeopathische geneesmiddelen hebben hun producten niet laten registreren als homeopathisch geneesmiddel. Homeopathische geneesmiddelen hebben een RVH-nummer. Producten die niet zijn geregistreerd als homeopathisch geneesmiddel, vallen onder de categorie gezondheidsproduct. Voor gezondheidsproducten geldt bovenstaande informatie niet.
 

Wijziging Geneesmiddelenwet

Sinds 1 januari 2013 mogen fabrikanten van homeopathische geneesmiddelen geen medische claim meer op de verpakking en in de bijsluiters vermelden, als deze claim niet wetenschappelijk onderbouwd is. Dat is het gevolg van een wijziging van de Geneesmiddelenwet en een uitspraak van de Raad van State op 18 april 2012.
Bron: knmp.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017