Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Pilot 'Betalen met je mobiele telefoon' ook bij...

Branchenieuws

Pilot 'Betalen met je mobiele telefoon' ook bij Drix Drogist Leiden

02 september 2013
Deel met je vrienden
 
Pilot 'Betalen met je mobiele telefoon' ook bij Drix Drogist Leiden
Deelnemers aan de pilot ‘Betalen met je mobiele telefoon’ kunnen ook terecht bij Dirx Drogist aan de Langegracht 3 in Leiden. Dirx Drogist is een van de ruim 100 winkels die deelnemen aan de proef.
 
Zo’n 1000 consumenten kunnen hun aankopen afrekenen door de mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Voor het afrekenen van bedragen boven 25 euro is het intoetsen van een pincode op de telefoon verplicht. De proef is een initiatief van ABNAMRO, ING en Rabobank. Zij werken hierin samen met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Het centrum van Leiden heeft de primeur. De proef loopt van 1 september tot 1 december 2013.
 

Betaalgemak

“Tegenwoordig gaat niemand meer de deur uit zonder de mobiele telefoon. Met mobiel betalen heeft de klant dus altijd een wettig betaalmiddel op zak. Bovendien gaat het snel en makkelijk”, licht directeur Rik Groen de deelname van Dirx Drogist toe. “Wij willen onze klanten op alle fronten van dienst zijn, dus ook als het gaat om betaalgemak. We geloven in de techniek, maar zijn ook wel benieuwd naar hoe de proef uiteindelijk verloopt. Daarbij vinden we de veiligheid van onze medewerkers een belangrijk issue. Het terugdringen van contant geld in de winkel levert daar absoluut een bijdrage aan.” 
 

Snel en makkelijk

De consument rekent bij de deelnemende ondernemers af door de mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Dit kan alleen bij betaalautomaten met een speciaal logo. Voor consumenten levert dit vooral gemak op. Maar ook voor ondernemers heeft mobiel betalen veel voordelen. Zo kunnen er meer klanten geholpen worden in dezelfde tijd, omdat betalen met de telefoon sneller is dan pinnen of contant geld.
Bron: Deweekkrant.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017