Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Rituals Klantvriendelijkste Winkel van Nederland

Branchenieuws

Rituals Klantvriendelijkste Winkel van Nederland

02 mei 2016
Deel met je vrienden
 
Rituals Klantvriendelijkste Winkel van Nederland

Rituals is tijdens het CustomerFirst Gala uitgeroepen tot de Klantvriendelijkste Winkel van Nederland 2015. Het Klantvriendelijkste Bedrijf is een initiatief van marktvindersbureau SAMR.

Verschillende branches

In het Nederlandse bedrijfsleven staat Customer Experience voorop. Dit blijkt uit de scores van het onderzoek naar het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. De acht branches die in het jaarlijkse onderzoek worden meegenomen zijn Supermarkt, Retail, Online, Leisure, Verzekeraars, Energie, Telecom en Banken. 

Scoren

De nominaties zijn gebaseerd op beschikbaarheid, beloftes nakomen, niet onnodig lastigvallen, niet moeilijk doen over formaliteiten, fouten toegeven en oplossen en oprechte betrokkenheid bij de klant. De branche Retail scoort iets hoger op Klantevredenheid als het voorgaande jaar, specifiek op ‘Doet niet moeilijk’, ‘Valt niet lastig’ en ‘Doet wat wordt beloofd’. 

Veranderingen

Piksen: "Afgelopen jaar zagen we al dat energie- en telecombedrijven bezig waren met een inhaalslag en de bankensector al hadden ingehaald. Deze trend zet ook dit jaar door. Daarnaast laten ook leisure en supermarkten dit jaar een stijging zien. In de bankensector is echter flink wat werk aan de winkel, want voor het tweede jaar op rij scoren banken een lager cijfer. Al zien we gelukkig wel dat daar ook partijen zijn die het wél goed doen. Opvallend is dat ook online, de sector die het vaak erg goed doet, ten opzichte van vorig jaar een daling zien. Retail en verzekeraars laten een klein plusje zien dit jaar.”

Verkiezing van het Klantvriendelijkste Bedrijf

De verkiezing van het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland vindt sinds 2007 plaats, en is een initiatief van marktvindersbureau SAMR en Beeckestijn Business School. Tijdens eerdere edities viel onder andere DA Drogisten in de prijzen. 

 
Bron: LVB Networks
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017