Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Samenwerking DA en D.I.O. Drogisterijen?

Branchenieuws

Samenwerking DA en D.I.O. Drogisterijen?

30 mei 2016
Deel met je vrienden
 
Samenwerking DA en D.I.O. Drogisterijen?

Als het aan de franchiseformules ligt wel. Beide ketens zien mogelijkheden voor een samenwerking in inkoop en distributie en wachten nu nog op een akkoord van de Autoriteit Consument en Markt.

Wachten op uitsluitsel

Op dit moment moet de Autoriteit Consument en Markt een akkoord geven op de samenwerking. “We wachten op uitsluitsel”, zegt interim-directeur Henk Castelijns van DA-eigenaar Nederlandse Drogisterij Service tegenover Het Financieele Dagblad. Volgens Castelijns zullen beide formules blijven bestaan, hoe de precieze samenwerking eruit ziet is nog onbekend.

Vestigingen DA

Uit eerdere berichten bleek dat DA kort na de doorstart vorig jaar al in gesprek was met FACO, moederbedrijf van DIO, om de samenwerking in gang te zetten. DA had meer dan achthonderd vestigingen, maar de helft verdween na de overname in 2007. Ook vertrokken in 2014 ongeveer 70 ondernemers als gevolg van een conflict over de uitrol van de nieuwe formule. Castelijns geeft aan dat op 1 juli duidelijk moet zijn hoeveel vestigingen DA blijft behouden. 

 
Bron: De Nationale Franchise Gids
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017