Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>SCA presenteert duurzaamheidsrapportage 2015

Branchenieuws

SCA presenteert duurzaamheidsrapportage 2015

07 april 2016
Deel met je vrienden
 
SCA presenteert duurzaamheidsrapportage 2015

Duurzaamheidsrapportage

SCA is Europa's grootste particuliere bosbeheerder en wereldwijd producent van hygiëneproducten als TENA, Libresse, Plenty, Edet en Demak'Up. De duurzaamheidsrapportage van SCA biedt een overzicht van de inspanningen die het concern in 2015 op het gebied van duurzaamheid heeft gepleegd. Daarnaast wordt er in het rapport naar de toekomst gekeken door middel van duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende jaren. 

Van afval tot product 

De meest opvallende duurzame inspanning van SCA is het gebruiken van afval in het productieproces van nieuwe producten. Tot nu toe bestond er nog geen machine waarbij het mogelijk was om afval dat is ontstaan bij de productie van producten te hergebruiken. Hier heeft SCA zelf een machine voor ontwikkeld.

60 procent wordt hergebruikt

De machine haalt materiaal uit productafval dat gebruikt wordt bij de productie van nieuw incontinentiemateriaal. Van het productafval wordt na scheiding ongeveer 60% van de materialen opnieuw als grondstof gebruikt. De 40% die overblijft zijn polymeren die aangeboden worden aan bedrijven die kunststofproducten maken. De capaciteit van de afvalverwerkingsmachine in Gennep wordt inmiddels ook internationaal gebruikt, bijvoorbeeld door de SCA-vestiging in Olawa, Polen.

Bron: Het PR Bureau
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017