Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Schokkend: jaarlijks duizenden doden door verke...

Branchenieuws

Schokkend: jaarlijks duizenden doden door verkeerde medicatie

18 februari 2016
Deel met je vrienden
 
Schokkend: jaarlijks duizenden doden door verkeerde medicatie

Verkeerde medicatie kost jaarlijks zowel nationaal als internationaal duizenden levens. En dat ondanks de beste zorgprofessionals en apparatuur. Tijd voor actie!

Open brief

De cijfers zijn schokkend en er is nog geen zicht op verbetering. Mede door een verwachte toename van chronisch zieken die meerdere kwalen én meerdere medicijnen gebruiken. Reden voor Alexander Grassi, voorzitter Aandacht voor Medische Bijsluiter, om een open brief aan de Minister te sturen. “Wij hebben de beste zorgprofessionals, die met geavanceerde apparatuur werken en daarmee de meest gecompliceerde operaties succesvol uitvoeren. Dit is iets om trots op te zijn, maar het is onbegrijpelijk dat het bij minder complexe gevallen zo vaak mis gaat.”

Oplossing

De oplossing zit ‘m in gezondheidsvaardigheden. Uit workshops en vele gesprekken blijkt dat er grote winst bereikt kan worden als er naast de curatieve zorg wordt gewerkt aan het verhogen van de gezondheidsvaardigheden (Health literacy). Dit bevordert preventie en verhoogd welzijn.

Foto: drs. A. Grassi voorzitter van Aandacht voor Medische Bijsluiter 

Bron: Medische Bijsluiter
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017