Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Sleutelrol kassamedewerkers bij contactloos bet...

Branchenieuws

Sleutelrol kassamedewerkers bij contactloos betalen

24 december 2015
Deel met je vrienden
 
Sleutelrol kassamedewerkers bij contactloos betalen

Contactloos betalen zit in de lift. Goed nieuws, want het is niet alleen snel, makkelijk en veilig, maar ook voordeliger voor ondernemers. Toch zijn er nog een hoop onduidelijkheden rond deze manier van betalen. Extra uitleg van kassamedewerkers is welkom.

Kan ik contactloos betalen?

Dit kan inmiddels bij ruim eenderde van de 300.000 betaalautomaten in Nederland. Toch wordt dit vaak niet duidelijk aangegeven bij de kassa, vindt bijna de helft van de Nederlanders van 16 jaar en ouder volgens onderzoek van Panelwizard. Aan jou de taak klanten te wijzen op de mogelijkheid. Ook kun je stickers en bordjes plaatsen welke gratis te bestellen zijn via www.pin.nl.

Hoe werkt het?

Consumenten zien de voordelen van een snelle, kleine betaling zonder pincode heus wel in, maar hebben vaak nog wel een paar vragen. Hoe houd ik mijn pasje? Hoe zit het met diefstal of misbruik? Kan ik alleen bij kleine bedragen contactloos betalen? Een kleine uitleg aan consumenten kan erg nuttig zijn bij het uitrollen van contactloos betalen.

Animatie met uitleg

SBEB heeft in samenwerking met Betaalvereniging Nederland de animatie ‘Contactloos betalen, zo werkt het’ gemaakt. Het filmpje is hier te bekijken. Handig om te bekijken tijdens een werkoverleg, zodat kassamedewerkers klanten beter kunnen voorlichten. 

 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017