Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Tweede Care by D.I.O. drogisterij in Nederland...

Branchenieuws

Tweede Care by D.I.O. drogisterij in Nederland geopend.

19 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Tweede Care by D.I.O. drogisterij in Nederland geopend.

Sinds het begin van het nieuwe jaar is Nederland een nieuwe Care by D.I.O. drogisterij rijker. De tweede winkel in zijn soort. Ondernemer Harry Piet, eigenaar van zeven D.I.O. winkels, opende op 8 januari de deuren van zijn Care by D.I.O. drogisterij in Heerhugowaard. Een gezondheidswinkel die een kruising is tussen een drogisterij en een apotheek. Een deelformule onder de vlag van D.I.O. drogisterijen die, met de vergrijzing in het vooruitzicht, de toekomst heeft als de winkel voor advies op het gebied van gezondheid.

Drogisterij Care by D.I.O. in Heerhugowaard heeft een winkelvloeroppervlakte van 160 m2. De winkel is gelegen in het winkelcentrum Middenwaard en sinds de opening gaan de zaken goed, ondanks de omringende concurrenten zoals Etos, Kruidvat, De Tuinen, Douglas, Rituals, Mooi en een geriatrische winkel.
Harry Piet startte begin vorig jaar al met zijn eerste Care by D.I.O. winkel, een testwinkel in Diemen. Deze testwinkel heeft hij langzaam maar zeker geperfectioneerd in al zijn facetten. Nu was het dus tijd voor een tweede Care by D.I.O. drogisterij.

Het assortiment van Care by D.I.O. is, naast de reguliere drogisterijproducten, gespecialiseerd in vitaminen, voedingssupplementen, gezondheidsproducten, reformproducten en hulpmiddelen zoals rollators en wandelstokken van Vitility. Er zijn ook producten te krijgen die het dagelijks leven verlichten, zoals een draaidop opener, een gebogen kaasschaaf en een tabletvergruizer. Daarnaast heeft Care by D.I.O. alles in huis op het gebied van wond-sport-en voetverzorging. En met de modernste apparatuur om oogmetingen mee te verrichten, kan de klant ook terecht voor een bril op sterkte uit het voordelige assortiment van Eyelove.

Maar het belangrijkste onderscheidende element, geheel in lijn met de waarden van D.I.O. drogisterijen, is toch wel het geven van gedegen advies. Goed opgeleide medewerkers, allen gediplomeerde drogisten, maken het verschil. Zij weten het antwoord op vragen over gezondheid en voeding. En ook de samenwerking met mondhygiënisten en gewichtsconsulenten werpt zijn vruchten af naar de consument. Het motto van de Care by D.I.O. drogisterij luidt dan ook niet voor niets ‘Kies gezond!”

D.I.O. Drogisterijen

D.I.O. is een drogisterij/parfumerie formule en is onderdeel van de retailorganisatie FACO/D.I.O. drogisterijen. Er zijn ruim 175 winkels verspreid door heel Nederland. Tevens heeft D.I.O. vestigingen in Suriname. Bijna alle D.I.O. winkels zijn eigendom van zelfstandige drogisten. De voornaamste producten in het assortiment zijn drogisterij- en cosmetica-artikelen. D.I.O. voert verschillende eigen merken, o.a. Idyl en Madelief. Idyl is het beste goedkope alternatief voor A-merken en het Madelief merk staat voor groen en verantwoord. D.I.O. streeft ernaar om met de Madelief selectie een flinke bijdrage te leveren aan de bewustwording van een groen en verantwoord alternatief. D.I.O. is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft de ambitie deze groei ook de komende jaren door te zetten.

Bron: FACO / D.I.O. drogisterijen
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017