Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Update 'Verkoop slaapmiddel aan banden'

Branchenieuws

Update 'Verkoop slaapmiddel aan banden'

25 juli 2013
Deel met je vrienden
 
Update 'Verkoop slaapmiddel aan banden'
In de media zijn een aantal weken geleden berichten verschenen over producten die melatonine bevatten in een dosis hoger dan 0,3 mg.Volgens deze berichten zouden de drogisterijbedrijven deze producten uit de schappen moeten halen en zouden deze producten alleen nog op recept beschikbaar gesteld worden.
 

Niet geïnformeerd

De drogisterijbedrijven waren vanuit IGZ hier niet over geïnformeerd. Neprofarm en NPN waren nog met de Overheid in gesprek over deze doseringen, omdat de genoemde dosering niet strookt met Europese wetgeving van de EFSA en er geen duidelijke wetenschappelijke onderbouwing voor is.
 

Opheldering

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en Neprofarm hebben IGZ om opheldering gevraagd. Daar is afgelopen week de afspraak uitgekomen dat de IGZ supplementen met minder dan 2 mg melatonine ongemoeid zal laten. Tegen hogere sterktes gaan ze handhavend optreden, te beginnen bij producten met de hoogste sterktes.
Bron: Centraal Bureau Drogisterijbedrijven
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017