Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Welk vitamine, mineraal of kruid is favoriet?

Branchenieuws

Welk vitamine, mineraal of kruid is favoriet?

12 december 2017
Deel met je vrienden
 
Welk vitamine, mineraal of kruid is favoriet?

Maandag 11 december jl. is het stemmen voor de jaarlijkse Supplement van het Jaar verkiezing gestart. Het publiek geeft aan bij welk soort voedingssupplement ze het meeste baat heeft. Stemmen kan op www.supplementvanhetjaar.nl of vanaf 1 februari op de Gezondheidsbeurs te Utrecht. Op zondag 4 februari wordt op de beurs de uitslag bekend gemaakt.

Voedingsbehoefte

Meer dan de helft van de mensen gebruikt dagelijks voedingssupplementen om zelf aan de gezondheid te werken. Maar welke vitamines, mineralen of kruiden zijn voor hen persoonlijk het meest belangrijk of zinvol? Iedereen leeft, eet en beweegt anders. Hierdoor is ook de voedingsbehoefte voor iedereen anders. Zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang of ouderen hebben baat bij andere supplementen als aanvulling op gezonde voeding, dan mensen die veel sporten, medicatie gebruiken of te maken hebben met veel stress. Iedereen maakt eigen keuzes voor het gebruik van bepaalde supplementen.

Favoriet

Gaat magnesium, vitamine C, kurkuma of vitamine B12 dit jaar hoog scoren? Of zijn er meer fans van multivitamines & mineralen, foliumzuur, probiotica, melatonine of omega-3 visolie? De verkiezing laat zien wat het meest favoriete supplement van het Nederlandse publiek is en geeft inzicht in welke vitamine, mineraal, kruid of overig supplement het hoogst eindigt in deze categorieën.

Supplement van het Jaar verkiezing

Supplementinfo.nl organiseert jaarlijks de Supplement van het Jaar verkiezing en gaat op zoek naar de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement en niet om een bepaald merk. Het publiek kiest en alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2017 werd vitamine D door het publiek gekozen tot Supplement van het Jaar.

 
Bron: NPN Branchevereniging
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017