Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Zelf interacties tussen medicijnen checken: nu...

Branchenieuws

Zelf interacties tussen medicijnen checken: nu eindelijk mogelijk

03 december 2013
Deel met je vrienden
 
Zelf interacties tussen medicijnen checken: nu eindelijk mogelijk
Vanaf nu kunnen patiënten zelf de combinatie van hun medicijnen controleren op interacties met de MedicatieCombinatieCheck op mijnmedicijn.nl.
 

Medicijnen combineren

Het combineren van medicijnen is niet makkelijk. Veel medicijnen kunnen elkaar beïnvloeden. Dit kan op een positieve manier zijn, maar ze kunnen ook elkaars werking verzwakken of juist extra bijwerkingen veroorzaken. Niet alle combinaties zijn even doordacht. De ene arts weet bijvoorbeeld niet altijd welke medicijnen al zijn voorgeschreven door een andere arts. Ook kunnen patiënten zelfzorgmedicijnen aanschaffen die niet samen gaan met voorgeschreven medicijnen. Voor dit soort situaties is het goed dat de patiënt zelf de combinatie van medicijnen kan controleren. 
 

MedicatieCombinatieCheck

MijnMedicijn heeft in samenwerking met Pharmaps de MedicatieCombinatieCheck ontwikkeld. Deze module is gratis beschikbaar voor iedereen met een account op mijnmedicijn.nl. Hierin kunnen patiënten al hun medicijnen invoeren en controleren op mogelijke interacties.
Deze service is uniek in Nederland, en is ontwikkeld naar aanleiding van een gebruikersonderzoek van MijnMedicijn. Hieruit is gebleken dat 97% (669 van 691 respondenten) behoefte had aan het zelf controleren op bijwerkingen en interacties.
Bron: ANP
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017