Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>1 op 5 Nederlanders kan niet ontspannen

Mooi & Gezond nieuws

1 op 5 Nederlanders kan niet ontspannen

27 augustus 2014
Deel met je vrienden
 
1 op 5 Nederlanders kan niet ontspannen
Een op de drie Nederlanders vindt dat ze vaker tijd moeten vrijhouden voor helemaal niets. Zes op de tien zou zo graag wat vaker zorgeloos voelen en 20 procent is regelmatig zo gestrest dat echt ontspannen niet mogelijk is.
Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1100 Nederlanders in opdracht van Tiger Balm. De enquête toont dat 69 procent van werkend Nederland vaak druk is en 47 procent bijna wekelijks te veel te doen heeft in te weinig tijd. Stress zorgt bij maar liefst een op de vier voor regelmatige pijn in de nek en schouders.
 

Gekkenhuis

Voor een deel van de Nederlanders staat het water tot de lippen; zij lopen over. Een op de zes heeft regelmatig tot altijd het gevoel dat verantwoordelijkheden zo hoog opstapelen dat zij ze niet aankunnen. Een kwart geeft aan regelmatig tot altijd prestatiedruk te ondervinden; zij hebben moeite om te gaan met alles dat van ze wordt verwacht. ‘Het is een gekkenhuis op werk’, stelt zelfs een ruime meerderheid (58 procent). Een derde zou willen dat er meer uren zitten in een dag om het werk af te krijgen. 40 procent laat de werkplek dan ook vaak achter met het gevoel dat er nog veel te doen is.
 

Oplossing

Oplossing voor alle stress? De kroeg in. De meeste Nederlanders gaan stressklachten op Bourgondische wijze tegen en zien een avondje uit als het beste medicijn. Anderen lossen het op een wat gezondere manier op en gaan (vaker) sporten. Ook vakantie of een dagje vrij zijn veelgenoemde oplossingen. Een klein deel trakteert zichzelf op een massage, vooral bij nek- en schouderklachten.
 

Thuis

Niet alleen een veeleisende baan levert stress op, blijkt. Een op de drie ervaart regelmatig stress vanuit hun privéleven. Een kop koffie met de buurvrouw, een werkborrel, een uurtje sporten. Stuk voor stuk leuke activiteiten, maar toch ook dingen die ‘moeten’.
 
Bijna de helft van de respondenten geeft aan meer tijd voor zichzelf te kunnen gebruiken. Vooral ouders met jonge kinderen zouden graag vaker in hun eentje relaxen (67 procent). Maar ook ouderen hebben te kampen met een overvolle agenda. Van de senioren blijft een op de zes ver weg van de geraniums; 17 procent van de zestigplussers heeft te veel te doen in te weinig tijd.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017