Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>1 op de 10 Nederlandse mannen van 40+ ervaart o...

Mooi & Gezond nieuws

1 op de 10 Nederlandse mannen van 40+ ervaart ongewenst urineverlies

16 juni 2015
Deel met je vrienden
 
1 op de 10 Nederlandse mannen van 40+ ervaart ongewenst urineverlies

In aanvulling op recent internationaal onderzoek naar ongewenst urineverlies bij mannen, heeft onlangs ook in Nederland onderzoek plaatsgevonden naar dit onderwerp. In opdracht van TENA MEN werden vragen gesteld aan zowel mannen die nog geen problemen ervaren, als mannen die hier al mee te maken hebben. Dit zijn de resultaten.

Ongewenst urineverlies

Nadruppelen na toiletbezoek is het grootste probleem, dit komt voor bij 66% van de respondenten. Urineverlies bij hoge nood staat op de 2e plaats met 32% en 11% verliest urine bij niezen of hoesten. Uit het internationale onderzoek weten we dat 30% van het ongewenste urineverlies wordt veroorzaakt door prostaat- of andere medische problemen. Dat betekent dat ook mannen zonder dat er sprake is van een medische oorzaak, ongewenst urineverlies ervaren.

Schaamte

Meer dan 40% van de mannen die nog niet te maken hebben met ongewenst urineverlies, zegt zich er wel voor te zullen schamen, mochten ze er zelf mee te maken krijgen. Men schaamt zich niet alleen maar voelt zich ook onzeker over urineverlies (17%) en voelt zich oud (36%). Dit gevoel van schaamte zorgt ervoor dat de Nederlandse mannen geen speciaal product voor urineverlies gebruikt. Slechts 7% doet dit. Anderen lossen het op met bijvoorbeeld wc papier, een reserve onderbroek of maandverband.

TENA MEN Protective shield

Nieuw van TENA MEN is het Protective shield: een ultra dun product speciaal afgestemd op het mannelijk lichaam. Dankzij de zwarte kleur worden argumenten om geen product te gebruiken (63% wil niet dat iemand het beschermingsproduct ziet en 30% is bang voor grappen) nog verder weggenomen.

 

Bron: 2twintig public relations
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017