Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>40 procent van reumapatiënten kiest voor altern...

Mooi & Gezond nieuws

40 procent van reumapatiënten kiest voor alternatief

02 juli 2014
Deel met je vrienden
 
40 procent van reumapatiënten kiest voor alternatief
Van de tien reumapatiënten hebben er vier ooit een alternatieve behandeling ondergaan. De meest gekozen alternatieve behandelingen zijn acupunctuur, voedingssupplementen en homeopathie.
 

Zelf doen

Dat blijkt uit een onderzoek van het Reumafonds onder 1735 patiënten. Het belangrijkste motief van de patiënten is om zelf iets aan hun klachten te willen doen. Ruim de helft geeft aan veel baat te hebben bij de alternatieve behandeling.
 

Veel belangstelling

Directeur Lodewijk Ridderbos: "We merken in onze contacten met mensen met reuma dat zij veel belangstelling hebben voor alternatieve behandelmethoden." Volgens het fonds hebben mensen met een reumatische aandoening behoefte hebben aan goede informatie over behandelmethoden. Niet alleen over reguliere behandelingen door een reumatoloog of huisarts, maar ook over alternatieve en complementaire behandelingen.
 
Het Reumafonds maakt de resultaten van het onderzoek bekend tijdens de presentatie van het boek Reuma & Alternatieve behandelingen van prof. dr. Hans Rasker en dr. Bart van den Bemt.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017