Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>90% van de Nederlandse ouders heeft geen EHBO c...

Mooi & Gezond nieuws

90% van de Nederlandse ouders heeft geen EHBO certificaat

21 december 2015
Deel met je vrienden
 
90% van de Nederlandse ouders heeft geen EHBO certificaat

Het aantal ouders met actuele EHBO-kennis is schrikbarend laag, blijkt uit onderzoek van IedereenEHBO.nl. 90% heeft geen EHBO-certificaat en bijna de helft daarvan (44%) heeft er ook nooit over nagedacht een dergelijke cursus te volgen.

Ongevallen

De resultaten zijn opvallend, want 40% van de ondervraagde ouders geeft wel aan eens een ongeval met hun kind te hebben meegemaakt, waarbij EHBO-kennis nodig was. Meest voorkomend is een val van een speeltoestel (42%), stikken of verslikken (31%) en verbranding (27%). 

EHBO cursus is nuttig

Actuele EHBO-kennis is fijn om te hebben, wanneer je een ongeval meemaakt. Meer dan 60% van de respondenten die onlangs een cursus hebben gevolgd gaven aan dat ze rustiger waren in de momenten erna. Dit gold niet voor ouders zonder EHBO-kennis: 60% was angstig tijdens het verzorgen van hun kind na een ongeval. Toch maar een cursus doen dus?

IedereenEHBO.nl

Het doel van IedereenEHBO.nl is het volgen van een EHBO-cursus zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit wordt gedaan door de theorie van de cursus online beschikbaar te maken, en via praktijktrainingen op maar liefst 200 locaties in Nederland. Zo is er altijd een dichtbij. 

Voor meer informatie: www.IedereenEHBO.nl

 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017