Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Afvallen werkt vooral doordeweeks

Mooi & Gezond nieuws

Afvallen werkt vooral doordeweeks

04 februari 2014
Deel met je vrienden
 
Afvallen werkt vooral doordeweeks
Bijna iedereen verliest doordeweeks wat gewicht en komt in het weekend weer aan. Het verschil tussen slank en zwaar is echter niet hoeveel je aankomt in het weekend, maar hoeveel je verliest doordeweeks.
Tot die conclusie komen onderzoekers van onder andere de Cornell University en de Finse Tampere University of Technology. Ze keken naar het effect dat de weekcyclus heeft op het gewicht.
 

Onderzoek

Bij het onderzoek waren 80 volwassenen betrokken tussen de 25 en 62 jaar. De onderzoeksdeelnemers werden onderverdeeld in mensen die afvielen, zwaarder werden of op gewicht bleven. Gedurende de onderzoeksperiode moesten zij zich zelf iedere dag direct na het opstaan - en voor het ontbijt - wegen.
 
De studie toont een duidelijk patroon in de wekelijkse gewichtsfluctuaties met het hoogste gewicht op zondag en maandag en het laagste op vrijdag. Opvallend was dat de onderzoekers een duidelijk verschil vonden tussen mensen die gewicht verloren of juist wonnen. De afvallers hadden een sterker compensatiepatroon na het weekend, terwijl bij de aankomers er een groter verschil was tussen de dagen. De zwaarste en lichtste momenten waren bij deze laatste groep veel sterker over de week verspreid.
 

Schadelijk

Op basis van deze resultaten stellen de onderzoekers dat gewichtsvariatie tussen week- en weekenddagen normaal is. Te veel eten in het weekend hoeft niet schadelijk te zijn, maar als je gewicht wilt verliezen is het van belang om je ritme in de gaten te houden. Compenseren is het sleutelwoord, ook al is het pas vanaf maandag.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017