Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Ananas tegen slechte spijsvertering

Mooi & Gezond nieuws

Ananas tegen slechte spijsvertering

25 november 2014
Deel met je vrienden
 
Ananas tegen slechte spijsvertering

De massale verkoop van maagzuurremmers toont aan dat heel wat mensen last hebben van een niet goed tot slecht werkende spijsvertering. Een niet optimaal werkende spijsvertering kan klachten geven als zure oprispingen en maagbrand. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een slechte vertering van eitwitten dikwijls de oorzaak is van deze klachten. Er is echter nog meer. Personen die eiwitten niet goed kunnen verteren worden ook het slachtoffer van allergische reacties.

Ananas

Het overmatig gebruik van maagzuurremmers biedt daarom niet altijd de oplossing omdat deze producten op hun buurt verantwoordelijk zijn voor een slechte opname van vitamine en mineralen. Een natuurlijk middel om de vertering van eitwitten te verbeteren is ananas. Ananas is rijk aan bromelaine. Dit is een enzym dat de afbraak van eiwitten (proteïnen) bevordert. Bromelaine beschikt verder over ontstekingswerende eigenschappen. Was je avondeten rijk aan eiwitten (vlees, vis) kies dan eens als dessert voor een stukje ananas. 

Bron: abcgezondheid
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017