Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Anti-cariësdag om bewustwording te vergroten

Mooi & Gezond nieuws

Anti-cariësdag om bewustwording te vergroten

10 september 2014
Deel met je vrienden
 
Anti-cariësdag om bewustwording te vergroten

Anti-cariësdag om bewustwording te vergroten


Cariës – spreektaal: gaatjes in je tanden - is nog altijd de meest voorkomende infectieziekte ter wereld. Maar liefst 80% van de bevolking krijgt er vroeg of laat mee te maken. elmex® heeft  zich ten doel gesteld cariës te helpen voorkomen.

Daarom heeft elmex® de Anti-cariësdag in het leven geroepen. Met deze dag, welke op 20 augustus jl plaatsvond, wil elmex®  mensen bewust maken hoe zij gaatjes kunnen voorkomen: dat heeft naast een goede gebitsverzorging alles te maken met het minder consumeren van suikerhoudende producten. Uit consumentenonderzoek* blijkt dat de gemiddelde Nederlander het gebit onvoldoende verzorgt en slecht op de hoogte is van suikerinname en de invloed van suikers op het ontstaan van cariës.

Eén op de drie Nederlanders poetst minder dan tweemaal per dag zijn tanden en een poetsbeurt duurt gemiddeld korter dan de aanbevolen twee minuten. Daarnaast weet men vaak niet dat suikers niet alleen in zoetigheden en snacks zitten. 70% is er niet van op de hoogte dat melk en sommige vleeswaren suikers bevatten.

elmex® deed acht jaar lang klinisch onderzoek onder 14.000 proefpersonen. Drs. Christien Timmer, Scientific Affairs Manager bij elmex®: “Cariës ontstaat door bacteriën in tandplaque, die zich vermenigvuldigen tussen de poetsbeurten door. Deze bacteriën voeden zich met de suikers uit eten en drinken. Daarbij ontstaan suikerzuren die het glazuur kunnen aantasten, wat uiteindelijk gaatjes in het gebit kan veroorzaken. Daaraan wordt men gedurende de hele dag blootgesteld. Ondanks een gezonde gebitsverzorging blijft er daarom altijd een risico bestaan door suikerconsumptie, die voor de gemiddelde Nederlander bestaat uit zo’n 24 kilo per jaar.”  

Sr. Retail Marketing Manager Marit van Houte: “Er is nu eindelijk een nieuwe technologie die cariës kan helpen voorkomen: elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™. Het is de grootste innovatie sinds de introductie van fluoridetandpasta. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe product bijdraagt aan onze doelstelling om cariës te helpen voorkomen.”

Techniek & werking

De nieuwe tandpasta bevat naast fluoride en calcium een Suikerzuur Neutralisator™. Drs. Timmer: “Het verschil met andere tandpasta’s is dat elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™ de suikerzuren in de tandplaque direct onschadelijk maakt, nog voordat ze het tandglazuur kunnen aantasten. Op deze manier worden tanden vier keer zo effectief geremineraliseerd, wordt het tandglazuur versterkt en kunnen gaatjes worden voorkomen.”¹

Naast het gebruik van elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™ wordt gebruikers aangeraden om minstens tweemaal per dag de tanden te poetsen, daarnaast eenmaal te flossen, minimaal twee keer te spoelen met mondwater en regelmatig de tandarts en mondhygiënist te bezoeken.

Wist je dat:

•    De helft van de Nederlanders niet weet dat hartige snacks ook suiker bevatten, een derde poetst minder dan twee keer per dag
•    Acht jaar klinisch onderzoek onder 14.000 proefpersonen leidt tot grootste innovatie sinds de introductie van fluoridetandpasta

* Deze informatie is verkregen uit representatief onderzoek van marktonderzoekbureau Kien in opdracht van elmex® naar kennis en gedrag van Nederland op het gebied van suikers en mondverzorging, uitgevoerd in juni 2014 onder 1000 respondenten.


1. Cantore R, Petrou I, Lavender S, et al. J Clin Dent. 2013;24 (Spec Iss A0:A32-A44).

 

Bron: cohn&wolfe
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017