Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Appels goed voor cholesterol

Mooi & Gezond nieuws

Appels goed voor cholesterol

14 januari 2014
Deel met je vrienden
 
Appels goed voor cholesterol
In de Engelstalige wereld is het een gevleugelde uitdrukking: an apple a day, keeps de doctor away. En wat blijkt? Het klopt als een bus. Een nieuw Brits onderzoek toont aan dat de consumptie van minstens één appel per dag zorgt voor lagere cholesterolwaarden bij mensen boven de 50.
 

Statine

Personen bij wie de cholesterol te hoog is, krijgen nu vaak statine voorgeschreven. Dit medicijn kent echter nogal wat bijwerkingen, waaronder huiduitslag, flinke hoofdpijn en spierverlamming. Mensen die daar last van hebben, kunnen net zo goed dagelijks een appel eten, zeggen onderzoekers uit Oxford in het British Medical Journal.
 

Appel werkt

Bij een test onder duizenden mensen met verhoogd cholesterol bleek een appel net zo goed te werken als medicijnen. De onderzoekers hebben uitgerekend dat een dagelijkse appel in het Verenigd Koninkrijk per jaar 8500 doden zou schelen. Deze mensen zouden anders bezwijken aan de gevolgen van hun verhoogde cholesterol.
 
De onderzoekers waarschuwen wel dat niemand die nu medicijnen krijgt tegen een verhoogde cholesterol daar zonder tussenkomst van een arts mee moet ophouden.
Bron: Metronieuws.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017