Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Avocado's helpen cholesterol verlagen

Mooi & Gezond nieuws

Avocado's helpen cholesterol verlagen

12 januari 2015
Deel met je vrienden
 
Avocado's helpen cholesterol verlagen

Dagelijks een avocado eten als onderdeel van een cholesterolverlagend dieet kan het slechte LDL-cholesterol verlagen bij mensen met overgewicht. Dat blijkt uit een kleine studie van Pennsylvania State University.

De onderzoekers lieten 45 gezonde mannen en vrouwen van 21 tot 70 jaar met overgewicht of obesitas drie verschillende diëten volgen: weinig vet zonder avocado, een gemiddelde hoeveelheid vet zonder avocado of een gemiddelde hoeveelheid vet plus dagelijks één avocado. Elke deelnemer at vijf weken lang volgens deze drie voorgeschreven diëten.

LDL

Deelnemers die een matige hoeveelheid vet aten in combinatie met een dagelijkse avocado, bleken een lager gehalte van het slechte LDL-choesterol in hun bloed te hebben dan de rest. Vergeleken met het gemiddelde Amerikaanse eetpatroon, was hun LDL 13,5 punten lager. Het LDL was ook lager bij degenen die een gemiddelde hoeveelheid vet zonder avocado aten en bij de deelnemers die weinig vet aten, maar bij hen was het verschil minder groot (8,3 en 7,4 punten lager).

Onverzadigd vet

Avocado’s bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, wat het LDL-cholesterol kan helpen verlagen. Ze bevatten ook meer calorieën dan andere vruchten en groenten en daarom kan te veel avocado’s eten wel leiden tot gewichtstoename.

Bron: Gezondheidsnet
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 8

Lijfblad 8 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB08-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017