Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Baby's herinneren zich vooral positieve ervaringen

Mooi & Gezond nieuws

Baby's herinneren zich vooral positieve ervaringen

26 november 2014
Deel met je vrienden
 
Baby's herinneren zich vooral positieve ervaringen

Als je vandaag met een vijf maanden oude baby speelt, kan die baby zich morgen dan nog herinneren? Onderzoek toont aan dat de kans dat de baby zich nog iets van de vorige dag herinnert groter is als er sprake was van vrolijkheid.

De onderzoekers verzamelden een aantal baby's en zetten ze voor een scherm. Op dat scherm verscheen een persoon die tegen de baby begon te speken. Dat deed die persoon met een blije, neutrale of boze stem. Direct nadat de baby aan één van deze emoties was blootgesteld, verscheen op het scherm een geometrische vorm. 

Een dag later testten de onderzoekers het geheugen van de baby's. Dat deden ze door de baby's twee vormen te presenteren: een nieuwe vorm en de vorm die ze de dag ervoor al gezien hadden. De onderzoekers registreerden hoelang de baby's naar de vormen keken om te achterhalen of de baby's de vormen herkenden. Uit het onderzoek bleek dat de baby's zich de vorm aanzienlijk beter konden herinneren als ze deze de dag ervoor gezien hadden nadat een vrolijke stem had geklonken of een vrolijk gezicht was verschenen. 

 
Bron: Scientias
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017