Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Beschermingsfactor meeste anti-zonnebrandmiddel...

Mooi & Gezond nieuws

Beschermingsfactor meeste anti-zonnebrandmiddelen klopt

30 juli 2015
Deel met je vrienden
 
Beschermingsfactor meeste anti-zonnebrandmiddelen klopt
Goed nieuws: De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de resultaten van een marktonderzoek uit 2014 naar anti-zonnebrandmiddelen gepubliceerd. De positieve conclusie luidt dat de beschermingsfactor van de meeste anti-zonnebrandmiddelen klopt. 
 

Uit de handel

Anti-zonnebrandmiddelen met een factor die niet juist was, zijn inmiddels uit de handel. 
 

SPF-claims

Voor de etikettering van anti-zonnebrandmiddelen en voor de verantwoording van claims op anti-zonnebrandmiddelen volgen fabrikanten de aanbeveling van de Europese Commissie. Zoals met alle claims van cosmetische producten moeten ook de SPF-claims (vermelding van de bescherming tegen UV-B stralen) en de UV-A claims worden ondersteund door gegevens, die zijn verkregen uit gedegen onderzoek.
 

Anti-zonnebrandmiddel kiezen

Er kan het beste gekozen worden voor een waterbestendig product met een SPF van 15 of hoger, dat ook beschermt tegen UV-A. Verder zijn natuurlijk de behoeftes van de klant belangrijk: hoe brengt hij of zij het middel het liefst aan? Via een spray, crème of lotion? Daarnaast is het belangrijk regelmatig te blijven smeren en niet onbeperkt in de zon te blijven. Zon verstandig!
 
Bron: NCV
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017