Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>'Bruisende medicijnen bevatten veel zout'

Mooi & Gezond nieuws

'Bruisende medicijnen bevatten veel zout'

29 november 2013
Deel met je vrienden
 
'Bruisende medicijnen bevatten veel zout'
Oplosbare pijnstillers kunnen een gezondheidsrisico vormen. Ze bevatten namelijk grote hoeveelheden zout. Dat schrijft een groep Britse onderzoekers onder leiding van Jacob George van het Ninewells Hospital in Dundee in het British Medical Journal. Bij sommige pijnstillers is het zelfs zo dat je meer zou binnenkrijgt dan aanbevolen als je de maximum dagelijkse dosis pijnstiller gebruikt.
 

Bloeddruk

Volgens de onderzoekers kan dat gevaarlijke gevolgen hebben. In vergelijking met pijnstillers zonder zout verhogen bruisende en oplosbare pijnstillers het risico op een hartaanval, beroerte of overlijden als gevolg van een vaatziekten met een vijfde. De kans op een hoge bloeddruk werd zeven keer groter. 
 
"We weten dat een hoge zoutinname een hoge bloeddruk veroorzaakt en dat een hoge bloeddruk kan leiden tot een beroerte", aldus George. Samen met zijn collega’s bestudeerde hij 24 verschillende bruisende medicijnen, waaronder paracetamol en aspirine. Ze keken ook naar voedingssupplementen.
 

Slikken

Veel van deze middelen bevatten zout. Dit is nodig om het te laten bruisen en oplossen. George benadrukt dat mensen zich bewust moeten zijn van het feit dat producenten zout toevoegen aan medicijnen. "Veel mensen krijgen met hun voeding al te veel zout binnen."
 
Het onderzoek is uitgevoerd bij mensen die dagelijks deze medicijnen gebruiken. Af en toe het middel gebruiken zou geen schadelijke gevolgen moeten hebben.
Bron: Gezondheidsnet.nl
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017