Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op Lijfblad.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter van dienst zijn!

Home>Nieuws>Mooi & Gezond nieuws>Campagne BOT IN BALANS om golf botbreuken tegen...

Mooi & Gezond nieuws

Campagne BOT IN BALANS om golf botbreuken tegen te gaan

08 juli 2014
Deel met je vrienden
 
Campagne BOT IN BALANS om golf botbreuken tegen te gaan
Vandaag introduceert de Osteoporose Vereniging, in samenwerking met artsen en sponsoren, een nieuwe campagne om het aantal botbreuken tegen te gaan ten gevolge van botontkalking ofwel osteoporose.
 
Op botinbalans.nl kan men terecht voor antwoorden op veel gestelde vragen over botbreuken en osteoporose. Zit je vraag er niet bij, dan kun je die stellen aan een panel van tien experts. Daarnaast wordt een postercampagne gehouden op de eerste hulp en gipskamers om 50 plussers bewust te maken op (mogelijk) het eerste signaal van botontkalking: een breuk.
 

Golf aan botbreuken

Angelique van Dam, directeur van de Osteoporose Vereniging geeft aan waarom de campagne hard nodig is:  “We verwachten een golf aan botbreuken de komende jaren ten gevolge osteoporose. Dit is een ziekte, die bij 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 5 mannen voorkomt, waarbij je botten poreus worden. Je wervels kunnen inzakken of je breekt heel snel een bot. Dat vraagt om tijdig ingrijpen met een behandeling en een plan om dit proces tegen te gaan.”
 

Risico

Op botinbalans.nl kun je terecht voor het berekenen van je risico op osteoporose en wat je eraan kunt doen. Ook is er meer informatie over de behandeling, omdat meer dan 50% van de mensen met osteoporose binnen een jaar stopt met het slikken van medicijnen die ze voor de behandeling voorgeschreven kregen. Daardoor lopen ze een groot risico op een nieuwe, pijnlijke botbreuk of wervelinzakking.
Bron: Public Eyes
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel met je vrienden
 
Lijfblad 7

Lijfblad 7 is uit!

Bekijk bovenstaand magazine online >
doemeewin-LB07-2017-banner-rechtsbanner-tempocol-v2Canesten_Banner-Lijfbladbanner-pharmaconproefexamens-v1-2017